Εκπρόσωπος τραπεζών στη Βουλή: Ας μην κάνουμε θέμα τα 1,8 δις που χρωστούν στις τράπεζες κόμματα και ΜΜΕ

Εκπρόσωπος τραπεζών στη Βουλή: Ας μην κάνουμε θέμα τα 1,8 δις που χρωστούν στις τράπεζες κόμματα και ΜΜΕ

Σε μία προκλητική δήλωση προχώρησε η γ.γ. της Ένωσης Τραπεζών Ελλάδος εντός της Βουλής, περιγράφοντας ως ζήτημα άνευ ιδιαίτερης αξίας τα 1,8 δις που χρωστούν στις τράπεζες κόμματα και ΜΜΕ.

Πρόκληση

«Ας μην κάνουμε τώρα και τόσο θέμα για το πόρισμα της Βουλής» είπε η Χαρίκλεια Απαλαγάκη αναφορικά με το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα «θαλασσοδάνεια» κομμάτων και ΜΜΕ.

Και πρόσθεσε κατά τη συζήτηση της νέας αναθεώρησης των Κωδίκων στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής: «Το σέβομαι φυσικά το πόρισμα της Βουλής, αλλά είναι 1,8 και τα οφειλόμενα είναι 80. Είναι λίγο παραπάνω, πιο πολύ νομίζω οικονομικά μας συμφέρει να το δούμε διαφορετικά».

«Μήπως να κοπεί το κρατικό χρήμα στις τράπεζες;»

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Χάρης Καστανίδης, απαντώντας στη διάκριση μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που έκανε η Χ. Απαλαγάκη, διερωτήθηκε μήπως έφτασε η ώρα να κοπεί μαχαίρι το κρατικό χρήμα προς τις τράπεζες.

«Η ανταπόκριση στα αιτήματα της ΕΕΤ στη διάκριση μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα θα πρέπει να οδηγήσει την εξής σκέψη» είπε και πρόσθεσε: «Θα ήταν ανεκτό για την ελληνική έννομη τάξη να υιοθετήσουμε γενικό κανόνα κατά το παράδειγμα προς αποφυγή της χρηματοπιστωτικής κρίσης 2008-2009, όταν κολοσσοί, χρηματοπιστωτικοί και ασφαλιστικοί οργανισμοί κάνοντας την περίφημη διαδικασία της τιτλοποίησης των δανείων πηγαίνανε σε διαδοχικές πωλήσεις με αποτέλεσμα να καταρρεύσουν τράπεζες και ασφαλιστικοί οργανισμοί; Και για να μην καταρρεύσουν τράπεζες και ασφαλιστικοί οργανισμοί προσέφυγαν στην ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ ή στις κεντρικές τράπεζες για να πάρουν κρατικό χρήμα. Θα ήταν ανεκτό λοιπόν – αν θελήσουμε να δεχθούμε τη διάκριση της κ. Απαλαγάκη – να περάσουμε γενική διάταξη ότι επί χρηματοπιστωτικής κρίσης αυτοί που θέλουν το ακαταδίωκτο ουσιαστικά της απιστίας δεν θα μπορούν να προσφεύγουν σε κρατικό χρήμα και σε χρήμα εκάστου λαού;».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter