Έκρηξη βόμβας στο Κολωνάκι έξω από τον Άγιο Διονύσιο – Τραυματίστηκαν αστυνομικός και ο νεωκόρος (Video & Photos)

Έκρηξη βόμβας στο Κολωνάκι έξω από τον Άγιο Διονύσιο – Τραυματίστηκαν αστυνομικός και ο νεωκόρος (Video & Photos)

Στις επτά και δέκα εξερράγη η βόμβα που είχαν τοποθετήσει σε μεταλλικό κουτί στα σκαλιά του ναού του Αγίου Διονυσίου στην οδό Σκουφά στο Κολωνάκι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες όταν ο νεωκόρος έφτασε στην είδοσο του ναού είδε ένα μεταλλικό κουτί. Ειδοποιήσε την Αστυνομία και λίγα λεπτά αργότερα έφτασε περιπολικό από το Α.Τ. Εξαρχείων. 

Την ώρα που ο αστυνομικός με τον νεωκόρο πλησίασαν το κουτί έγινε η έκρηξη από την οποία τραυματίστηκαν ελαφρά και ο αστυνομικός και ο νεωκόρος του ναού. Αμφότεροι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία για την παροχή των πρώτων βοηθειών. 

 Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός αποτελείτο από δύο δοχεία με εύφλεκτο υγρό, καλώδια και ένα ρολόι.

Η Διοικήτρια του Ευαγγελισμού που μίλησε στην ΕΡΤ δήλωσε ότι ο νεωκόρος είναι καλά στην υγεία του και ότι φέρει μικροευγκαύματα στο πρόσωπο. Του παρέχονται οι πρώτες βοήθειες και σε λίγη ώρα θα πάρει εξιτήριο. 

Οι πληροφορίες από το 401 στρατιωτικό νοσοκομείο που μεταφέρθηκε ο αστυνομικός κάνουν λόγο για εγκαύματα στο πρόσωπο και στα χέρια του τραυματία. Η ζωή του φυσικά δεν κινδυνεύει και αυτή την ώρα βρίσκεται στα χέρια των χειρουργών που τον εξετάζουν.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα αν ο μηχανισμός πυροδοτήθηκε με τηλεχειριστήριο. 

Η οδός Σκουφά είναι κλειστή όπως και τμήμα της οδού Λυκαβηττού από τους αστυνομικούς που ερευνούν το περιστατικό.

Στην αστυνομία έχει σημάνει συναγερμός καθώς το χτύπημα αξιολογείται ως πολύ σοβαρό. 








Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter