«Έκρηξη» Πολάκη στην Προανακριτική: Από εδώ μέσα θα μας βγάλετε σηκωτούς!

«Έκρηξη» Πολάκη στην Προανακριτική: Από εδώ μέσα θα μας βγάλετε σηκωτούς!

Απασφάλισε ο πρώην αν. υπουργός Υγείας στην Προανακριτική Επιτροπή εναντίον του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου όταν πληροφορήθηκε επισήμως το από κοινού αίτημα ΝΔ – ΚΙΝΑΛ να εξαιρεθεί ο ίδιος και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος από τη διαδικασία.

Επιβεβαιώθηκαν οι διαρροές σε φιλοκυβερνητικά Μέσα πως ΝΔ και ΚΙΝΑΛ θα λειτουργήσουν σαν ενιαία δύναμη στην Προανακριτική Επιτροπή προσπαθώντας να εξαιρέσουν από τη διαδικασία τους Παύλο Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Ως προς τον πρώην αν. υπουργό Υγείας, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ του επιρρίπτουν ότι «γνώριζε λεπτομέρειες» για την έρευνα του Novartis – Gate και για αυτό «είχε προαναγγείλει» διώξεις κατά πολιτικών του αντιπάλων. Στον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο οι εκπρόσωποι των δύο κομμάτων στην Προανακριτική καταλογίζουν την επίσκεψη που είχε κάνει στην τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου. Μάλιστα ΝΔ και ΚΙΝΑΛ πλαισιώνουν την επιχειρηματολογία τους με ένα νομικό πρόσχημα, σύμφωνα με το οποίο δεν μπορούν να μετέχουν στην επιτροπή πρόσωπα που έχουν κληθεί ως μάρτυρες σε αυτή. Ωστόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ απαντούν επικαλούμενοι τον Ποινικό Κώδικα ο οποίος ορίζει, ότι για να ισχύσει κάτι τέτοιο θα έπρεπε ήδη να έχουν καταθέσει ως μάρτυρες για να μην έχουν δικαίωμα να μετέχουν στην επιτροπή. 

Κατά τις πληροφορίες του documentonews.gr, ο Π. Πολάκης εξοργίστηκε από όσα άκουσε, με αποτέλεσμα να ξεκαθαρίζει σε υψηλούς τόνους ότι ο ίδιος και ο Δ. Τζανακόπουλος θα βγουν μόνο σηκωτοί από την αίθουσα της Γερουσίας που διεξάγεται η συνεδρίαση της Προανακριτικής. Υποστήριξε δε ότι όσοι αποκάλυψαν το σκάνδαλο και την «κλεψιά» δεν θα μπουν στο κάδρο…

Επίσης ο κ Ραγκούσης χαρακτήρισε την πρόθεση εξαίρεσης του κ. Πολάκη από κοινού με τον Δ. Τζανακοπουλο, κοινοβουλευτικό πραξικόπημα εκ μέρους των δύο πρώην συγκυβερνώντων κομμάτων. 

Ταυτόχρονα από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντέτειναν ότι με το σκεπτικό αυτό θα έπρεπε να εξαιρεθεί και ο Θάνος Πλευρης ο οποίος ήταν άμισθος σύμβουλος του Αδ. Γεωργιάδη, όταν ο τελευταίος ήταν υπουργός Υγείας

Κατά της εξαίρεσης ΚΚΕ – Ελληνική Λύση

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ και της Ελληνικής Λύσης τάσσονται κατά της εξαίρεσης των Π. Πολακη και Δ. Τζανακοπουλος από την Επιτροπή.

Την Τρίτη τα αιτήματα εξαίρεσης

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αποφασίστηκε να προσπεραστεί για τη συγκεκριμένη συνεδρίαση το θέμα των εκατέρωθεν εξαιρέσεων μελών της Επιτροπής. Συγκεκριμένα, συμφωνήθηκε μεταξύ των κομμάτων να συζητηθεί το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση την ερχόμενη Τρίτη. Βέβαια, σε αυτήν την περίπτωση απορία προκαλεί πώς σε δεύτερο χρόνο θα μπορεί να εξαιρεθεί κάποιος βουλευτής που έχει ήδη συμμετάσχει σε δύο συνεδριάσεις της Επιτροπής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter