Έκρηξη σε σταθμό του Λονδίνου – 18 τραυματίες, τρομοκρατικό χτύπημα βλέπει η αστυνομία (Photos, Video)

Έκρηξη σε σταθμό του Λονδίνου – 18 τραυματίες, τρομοκρατικό χτύπημα βλέπει η αστυνομία (Photos, Video)

Τρομοκρατικό χτύπημα σκορπίζει το πανικό σε σταθμό του Λονδίνου. Μεγάλο πλαστικό δοχείο εξερράγη μέσα σε βαγόνι του μετρό στον σταθμό Parsons Green.

Υπάρχουν τουλάχιστον 18 τραυματίες, πολλοί από αυτούς με εγκαύματα στο πρόσωπο, αναφέρει ο βρετανικός Τύπος.Εξαιτίας του πανικού που επικράτησε πολλοί επιβάτες ποδοπατήθηκαν μέσα στο σταθμό, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα. 

Ο μηχανισμός που χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση στο βαγόνι του συρμού στον σταθμό Parsons Green του λονδρέζικου μετρό δεν εξερράγη κανονικά, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News επικαλούμενο ανώνυμες πηγές.

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι η βόμβα χρησιμοποιήθηκε για την έκρηξη, αποτελεί τρομοκρατική ενέργεια κι είναι αυτοσχέδιος μηχανισμός. Μάλιστα, το BBC μετέδωσε ότι ο μηχανισμός έφερε χρονοδιακόπτη, δηλαδή επρόκειτο για ωρολογιακή βόμβα.

“Εκτιμάμε τώρα ότι επρόκειτο για πυροδότηση ενός αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού”, δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της χώρας Μαρκ Ρόουλεϊ και πρόσθεσε ότι η Μητροπολιτική Αστυνομία συνεργάζεται με την βρετανική υπηρεσία πληροφοριών MI5.

Επί τόπου βρίσκονται ασθενοφόρα και μονάδες των Πρώτων Βοηθειών. Η πυροσβεστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι έστειλε στο Parsons Green έξι πυροσβεστικά οχήματα, δύο μονάδες διάσωσης και περίπου 50 πυροσβέστες.

“Προτεραιότητά μας είναι να αξιολογήσουμε το επίπεδο και την φύση των τραυμάτων”, ανέφερε στο Twitter η υπηρεσία ασθενοφόρων του Λονδίνου.

Η αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή του Parsons Green.

Η κυκλοφορία των συρμών έχει διακοπεί ανάμεσα στους σταθμούς Earls Court και Wimbledon και Edgware Road και Wimbledon.

https://twitter.com/andyjohnw/status/908596138537779200

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασε την επίθεση στο Λονδίνο και κάλεσε τις αρχές να λάβουν περισσότερο “δραστικά” μέτρα, όπως η καλύτερη αστυνόμευση της χρήσης του ΄Ιντερνετ από τρομοκρατικές οργανώσεις.

“Μια ακόμη επίθεση στο Λονδίνο από έναν αποτυχημένο τρομοκράτη. Αυτοί οι άνθρωποι είναι άρρωστοι και παράφρονες που βρίσκονται στο στόχαστρο της Σκότλαντ Γιαρντ”, έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

“Οι αποτυχημένοι τρομοκράτες πρέπει να αντιμετωπίζονται με πολύ σκληρότερο τρόπο. Το Ίντερνετ είναι το βασικό τους εργαλείο στρατολόγησης, από το οποίο πρέπει να τους αποκόψουμε και να το χρησιμοποιούμε καλύτερα”.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει αυξημένη παρουσία αστυνομικών στους δρόμους της πρωτεύουσας και στο δίκτυο μαζικών μεταφορών.

https://twitter.com/Carltondkennedy/status/908599746016763904

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter