Έκρηξη σε τουριστικό λεωφορείο κοντά στις πυραμίδες της Γκίζας – 4 νεκροί (Photos)

Έκρηξη σε τουριστικό λεωφορείο κοντά στις πυραμίδες της Γκίζας – 4 νεκροί (Photos)

Ανεβαίνει ο απολογισμός των θυμάτων από την επίθεση που δέχτηκε τουριστικό λεωφορείο κοντά στις Πυραμίδες, καθώς τέσσερις είναι πλέον οι νεκροί από την έκρηξη που έγινε με αυτοσχέδιο μηχανισμό.

Αυτό δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας της Αιγύπτου Ναμπίλ Σαντίκ, σημειώνοντας ότι πρόκειται για τρεις Βιετναμέζους τουρίστες νεκρούς και έναν Αιγύπτιο ξεναγό, που επίσης σκοτώθηκε από την έκρηξη.

Ο ανώτατος Αιγύπτιος αξιωματούχος δήλωσε επίσης ότι στους έντεκα ανέρχονται οι τραυματίες.

Τις εξελίξεις στην υπόθεση παρακολουθεί στενά ο Αιγύπτιος πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, με τους υπουργούς Υγείας και Εσωτερικών να βρίσκονται ήδη στο νοσοκομείο και στο χώρο όπου σημειώθηκε η έκρηξη αντίστοιχα.

Όπως γράφει η «Egypt Today», «ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός κ. Μαντμπούλι τόνισε ότι η τρομοκρατία αποτελεί πραγματική απειλή για ολόκληρο τον κόσμο». Και προσέθεσε «η Αίγυπτος θα αντιμετωπίσει σθεναρά οποιονδήποτε προσπαθεί να παραβιάσει την ασφάλεια της χώρας».

Η αιγυπτιακή κυβέρνηση βρίσκεται σε άμεση επαφή και με την πρεσβεία του Βιετνάμ στην Αίγυπτο για να την ενημερώνει με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Ενδελεχή έρευνα για την επίθεση, έχει διατάξει ο Γενικός Εισαγγελέας της Αιγύπτου Ναμπίλ Σαντίκ.

Από την πλευρά του, ο Μεγάλος Μουφτής της Αιγύπτου Σάουκι Άλαμ «καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση», όπως γράφει η «Egypt Today», στο ρεπορτάζ της οποίας προστίθενται οι δηλώσεις του ότι «τέτοιου είδους εγκληματικές πράξεις είναι εντελώς ασυμβίβαστες με όλες τις διδασκαλίες των θρησκειών. Και επιβεβαίωσε ότι οι αξιωματούχοι και οι άνθρωποι της Αιγύπτου θα σταθούν ισχυρά αντιμέτωποι σε αυτές τις τρομοκρατικές επιθέσεις».

_x000D_
_x000D_

_x000D_
_x000D_

Φωτογραφία: Twitter.com/@khalid_pk

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter