Έκρηξη στη Λυών – Τουλάχιστον οκτώ τραυματίες (Photos)

Έκρηξη στη Λυών – Τουλάχιστον οκτώ τραυματίες (Photos)

Έκρηξη με τουλάχιστον οκτώ τραυματίες σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στον κεντρικό πεζόδρομο στην πόλη Λιόν, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο BFM.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, σε μια πρώτη αντίδραση, έκανε λόγο για “επίθεση”, από την οποία δεν υπήρξαν νεκροί.

Νωρίτερα, πηγές της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας και των δικαστικών αρχών ανέφεραν ότι ένα παγιδευμένο δέμα, που ήταν τοποθετημένο στο οδόστρωμα εξερράγη. Γαλλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η βόμβα περιείχε “καρφιά και βίδες”.

Ένας εκπρόσωπος της περιφέρειας διαβεβαίωσε ότι η ζωή των τραυματιών δεν κινδυνεύει και ότι φέρουν τραύματα στο κάτω μέρος του σώματός τους. Σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο lyoncapitale.fr, μεταξύ των τραυματιών είναι και ένα παιδί 10 ετών

Οι αρχές εκκένωσαν αμέσως την περιοχή, την οποία έχουν αποκλείσει μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες.

Ξεκίνησε η έρευνα

Προκαταρκτική έρευνα για την έκρηξη που σημειώθηκε το απόγευμα σήμερα στη Λιόν ξεκίνησε ο εισαγγελέας της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Παρισιού, όπως έγινε γνωστό από τις εισαγγελικές αρχές.

Από την έκρηξη, που αποδίδεται σε παγιδευμένο δέμα, προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές σε καταστήματα του πεζόδρομου Βικτόρ Ουγκό. Ο δήμαρχος του 2ου διαμερίσματος της Λιόν, Ντενίς Μπρολικιέρ, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι ορισμένοι από τους οκτώ τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία ενώ άλλοι έφυγαν μόνοι τους, αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Μεταξύ των τραυματιών είναι και ένα κορίτσι 8 ετών.

Οι πυροτεχνουργοί και η πυροσβεστική υπηρεσία έχουν αποκλείσει την περιοχή και συνεχίζουν την επιτόπια έρευνα. Στο σημείο βρίσκεται και ο γενικός εισαγγελέας της Λιόν, Νικολά Ζακέ. Πολλά γαλλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι αναζητείται ένας ύποπτος που διέφυγε με ποδήλατο, αφού προηγουμένως είχε αφήσει το πακέτο έξω από ένα φούρνο, στη διασταύρωση δύο δρόμων. Η πληροφορία αυτή όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημες πηγές.

https://twitter.com/tweetlivereport/status/1131961506239864832



_x000D_
_x000D_

_x000D_
_x000D_

_x000D_
_x000D_

Φωτογραφία: @LPLdirect

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter