Έκρηξη στο κέντρο του Κιέβου με δύο τραυματίες – Σε… «χουλιγκανισμό» την αποδίδουν οι Ουκρανοί

Έκρηξη στο κέντρο του Κιέβου με δύο τραυματίες – Σε… «χουλιγκανισμό» την αποδίδουν οι Ουκρανοί

Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα από έκρηξη «άγνωστου εκρηκτικού μηχανισμού» στο κέντρο του Κιέβου, όχι μακριά από το κτίριο της προεδρίας, εν μέσω των εορτασμών για την ανεξαρτησία της Ουκρανίας, ανακοίνωσε η αστυνομία, που προκρίνει την εγκληματική υπόθεση.

«Η αστυνομία ενημερώθηκε στις 14:06 για την έκρηξη άγνωστου αντικειμένου στην οδό Χρουσέβσκι. Ένας άνδρας και μία γυναίκα τραυματίστηκαν», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η αστυνομία.

Στον δρόμο αυτό βρίσκεται η έδρα της ουκρανικής κυβέρνησης ενώ σε απόσταση μερικών μέτρων βρίσκεται ο δρόμος που στεγάζει το κτίριο της προεδρίας, όπου ο πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο δέχθηκε σήμερα τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μάτις.

«Η πιο πιθανή υπόθεση είναι να πρόκειται για πράξη ‘χουλιγκανισμού’», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας, η Ολένα Γκουιρλίανσκα.

Ο όρος «χουλιγκανισμός» χρησιμοποιείται στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης κυρίως για τα επεισόδια και τη διασάλευση της δημόσιας τάξης.

Η έκρηξη αυτή σημειώθηκε ενώ η Ουκρανία γιορτάζει την 26η επέτειο της ανεξαρτησίας της από τη Σοβιετική Ένωση.

Στο πλευρό του Ουκρανού προέδρου Πέτρο Ποροσένκο, ο Τζιμ Μάτις παρακολούθησε στη διάρκεια του πρωινού μια στρατιωτική παρέλαση στο Κίεβο, στην οποία συμμετείχαν για πρώτη φορά αμερικανοί στρατιώτες.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter