Έκρηξη της πολυομυελίτιδας στο Λονδίνο – Ξεκινά έκτακτος εμβολιασμός σε παιδιά

Έκρηξη της πολυομυελίτιδας στο Λονδίνο – Ξεκινά έκτακτος εμβολιασμός σε παιδιά

Η Βρετανία ξεκινά εκστρατεία ενισχυτικού εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας για παιδιά στο Λονδίνο κάτω των 10 ετών, καθώς επιβεβαιώθηκε ότι ο ιός εξαπλώνεται στην πρωτεύουσα για πρώτη φορά από τη δεκαετία του 1980.

Συγκεκριμένα, από τον Φεβρουάριο έχουν καταγραφεί 116 δείγματα με μολυσμένο νερό, στα λύματα της βρετανικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με το BBC, αν και δεν έχουν καταγραφεί κρούσματα σε ανθρώπους, γίνεται προσπάθεια πρόληψης με τους γιατρούς να καλούν τα παιδιά ηλικίας 1-9 ετών, ακόμη και όσα έχουν ήδη εμβολιαστεί στο παρελθόν.

«Αναγνωρίζω ότι οι γονείς θα ανησυχούν για την ανίχνευση της πολιομυελίτιδας στο Λονδίνο, ωστόσο θέλω να καθησυχάσω τους ανθρώπους ότι κανείς δεν έχει διαγνωστεί με τον ιό και ότι ο κίνδυνος για τον ευρύτερο πληθυσμό είναι χαμηλός», δήλωσε ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας Στιβ Μπάρκλεϊ.

Η σύμβουλος επιδημιολόγος στην Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, Βανέσα Σαλιμπά, δήλωσε ότι «ο κίνδυνος για την πλειοψηφία του εμβολιασμένου πληθυσμού παραμένει χαμηλός», ωστόσο επανέλαβε την ανάγκη εμβολιασμού των παιδιών 1-9 ετών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter