ΕΚΤ: Αμετάβλητα τα επιτόκια του ευρώ

ΕΚΤ: Αμετάβλητα τα επιτόκια του ευρώ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αποφάσισε σήμερα, όπως αναμενόταν, να διατηρήσει τα κυριότερα επιτόκια αναφοράς του ευρώ στα ίδια επίπεδα και αμετάβλητες τις βασικές παραμέτρους του προγράμματος αγοράς περιουσιακών στοιχείων.

Η ΕΚΤ ανέφερε ότι εξακολουθεί να αναμένει ότι τα βασικά της επιτόκια θα παραμείνουν στα σημερινά ή σε χαμηλότερα επίπεδα για παρατεταμένη χρονική περίοδο και πολύ πέραν του χρονικού ορίζοντα διενέργειας των καθαρών αγορών περιουσιακών στοιχείων.

Παράλληλα επανέλαβε ότι οι μηνιαίες αγορές περιουσιακών στοιχείων, που αναμένεται να μειωθούν κατά ένα τέταρτο από τον Απρίλιο, θα μπορούσαν να αυξηθούν ή να παραταθούν εάν οι προοπτικές καταστούν λιγότερο ευνοϊκές.

Στη σημερινή συνεδρίαση, η ΕΚΤ διατήρησε το επιτόκιο διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων στο -0,40%. Παράλληλα, το επιτόκιο για πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης παρέμεινε αμετάβλητο στο 0,00% και το επιτόκιο διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης στο 0,25%

Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει στις 15:30 ώρα Ελλάδος ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter