Έκτακτα μέτρα από τον Δήμο Αθηναίων και καμπάνα σε δημοτικό υπάλληλο

Έκτακτα μέτρα από τον Δήμο Αθηναίων και καμπάνα σε δημοτικό υπάλληλο

Συνεχίζει τα έκτακτα μέτρα προστασίας των αστέγων από το ψύχος ο δήμος Αθηναίων, ενώ διώκεται πειθαρχικά δημοτικός υπάλληλος γιατί έκλεισε θερμαινόμενο χώρο επειδή τελείωνε το ωράριό του!

Συνεχίζονται τα έκτακτα μέτρα του δήμου Αθηναίων για την προστασία των αστέγων από το ψύχος, αφού στους πέντε δημοτικούς θερμαινόμενους χώρους που έχουν διατεθεί, διανυκτερεύουν κάθε βράδυ, βρίσκοντας καταφύγιο, κατά μέσο όρο, 40 συμπολίτες μας. Πρόκειται για μία κοινωνική παρέμβαση προστασίας ευάλωτων ομάδων, που αναπτύσσεται τα τελευταία 5 χρόνια της Δημαρχίας Καμίνη, αναγνωρίζεται για την αμεσότητα, την ευαισθησία και την αποτελεσματικότητά της και συνεχίζεται με ένταση και συνέπεια, χωρίς υποστήριξη από το κεντρικό κράτος.

Από τον περασμένο Νοέμβριο, είναι το 3ο κύμα κακοκαιρίας για το οποίο λαμβάνει έκτακτα μέτρα ο δήμος Αθηναίων. 

Πειθαρχική δίωξη σε δημοτικό υπάλληλο

Η Δημοτική Αρχή αποφάσισε άμεσα να παραπέμψει πειθαρχικά δημοτικό υπάλληλο για την απαράδεκτη στάση του να κλείσει (αδιαφορώντας έστω και για τον έναν άστεγο που φιλοξενούνταν εκεί), για μιάμιση ώρα, έναν από τους πέντε θερμαινόμενους χώρους, επειδή τελείωνε το ωράριό του! Κανένας δεν δικαιούται να συκοφαντεί, με την ανεύθυνη στάση του, μια μεγάλη προσπάθεια, στην οποία συμμετέχει με όλες του τις δυνάμεις σύσσωμος ο μηχανισμός του Δήμου Αθηναίων.

Ζητείται και η συνεργασία πολιτών

Κατά τη χθεσινή ημέρα διανυκτέρευσαν στους πέντε χώρους φιλοξενίας συνολικά 40 άτομα. Ζητείται η συνεργασία των πολιτών για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης στις τηλεφωνικές γραμμές 210 5246515 – 210 5246516, καθώς και στον τετραψήφιο αριθμό 1595. Σε 24ώρη επιφυλακή είναι το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων, που πραγματοποίησε επιτόπιες παρεμβάσεις (streetwork) διαθέτοντας κουβέρτες, σνακ και ζεστό ρόφημα, ενημερώνοντας τους για τη λειτουργία των θερμαινόμενων χώρων, τους οποίους είχε ήδη προμηθεύσει με φαγητό και κουβέρτες. Επιτόπιες παρεμβάσεις πραγματοποίησε και η Emfasis.

Πέντε είναι οι θερμαινόμενες αίθουσες που θα παραμείνουν ανοιχτές, όσο οι καιρικές συνθήκες το απαιτούν:

1) Λέσχη Φιλίας Κολοκυνθούς, (Αίμονος 9 και Άστρους)

2) Λέσχη Φιλίας Κουκακίου (Δράκου 26-28)

3) Αίθουσα γυμναστηρίου ΟΠΑΝΔΑ, Παγκράτι (Φορμίωνος 12, 2ος όροφος)

4) Λέσχη Φιλίας (Πανόρμου και Βαθέoς)

5) Λέσχη Φιλίας Αγ. Μελετίου (Ξεναγόρα 6)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter