Έκτακτα μέτρα ελέω κορονοϊού για τους κρατούμενους των φυλακών

Έκτακτα μέτρα ελέω κορονοϊού για τους κρατούμενους των φυλακών

Έκτακτα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό αποφασίστηκαν για τους 11.000 τροφίμους των φυλακών, με την γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, να τονίζει σε ανάρτησή τον υποχρεωτικό χαρακτήρα των μέτρων προκειμένου «να αποφευχθούν τα δυσάρεστα».

«Πρέπει να καταλάβουν όλοι ό,τι λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης και της ιδιαιτερότητας των Καταστημάτων Κράτησης, είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε μέτρα πρόληψης, για να αποφύγουμε τα δυσάρεστα. Αν κι αυτό ¨ξεβολεύει¨ κάποιους που βρίσκουν ευκαιρία να φτιάχνουν σενάρια με ¨θύματα¨ τους κρατουμένους», σημειώνει στην ανάρτησή της η Σ. Νικολάου.

Τα μέτρα που λήφθηκαν για να προφυλαχθούν οι κρατούμενοι των φυλακών είναι τα εξής:

1. Κρίνεται υποχρεωτική η δημιουργία χώρων απομόνωσης 10 – 20 ατόμων σε όλα τα σωφρονιστικά ιδρύματα της Ελλάδας προκειμένου να μεταφέρονται όσοι παρουσιάζουν συμπτώματα του κορονοϊού.

2. Τα επισκεπτήρια θα γίνονται πίσω από τζάμια για να μειωθούν οι πιθανότητες μετάδοσης του κορονοϊού.

3. Οι φυλακές διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για την προστασία κρατουμένων και εργαζόμενων, όπως γάντια, μάσκες, αντισηπτικά.

4. Σωφρονιστικοί υπάλληλοι και μέλη του Ερυθρού Σταυρού έχουν εκπαιδευτεί για να εξετάζουν όσους κρατούμενους αισθάνονται αδιαθεσία.

5. Δεν θα επιτρέπεται η μεταφορά ρουχισμού στις φυλακές.

6. Έχουν δημιουργηθεί χώροι εντός των φυλακών για να παραμένουν όσοι νοσήσουν, μέχρι να μεταφερθούν.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter