Έκτακτη ενημέρωση στις 19:00 από την Πολιτική Προστασία για την κακοκαιρία Genesis

Έκτακτη ενημέρωση στις 19:00 από την Πολιτική Προστασία για την κακοκαιρία Genesis

Σε έκτακτη ενημέρωση λόγω της κακοκαιρίας Genesis που αναμένεται να πλήξει την Ελλάδα τις επόμενες ώρες, θα προχωρήσει σήμερα η Πολιτική Προστασία.

Η ενημέρωση για τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειο Παπαγεωργίου.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΜΥ έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, προειδοποιώντας για την κακοκαιρία με το όνομα «GENESIS», η οποία θα επηρεάσει κυρίως τη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα από Πέμπτη έως και το βράδυ του Σαββάτου και θα έχει κύρια χαρακτηριστικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, μεγάλη συχνότητα κεραυνών και ισχυρούς ανέμους.

Εξαιτίας των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας απευθύνει ισχυρή σύσταση στους πολίτες στις περιοχές που αναμένεται να πληγούν να ακολουθούν πιστά τις παρακάτω βασικές οδηγίες:

  • Αποφεύγουμε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίζουμε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθούμε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.
  • Δεν διασχίζουμε ΠΟΤΕ χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα. Για κανέναν λόγο!
  • Παρακολουθούμε τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα ενημέρωσης και ακολουθούμε πάντα τις οδηγίες των Αρχών.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία Genesis: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων – Έρχονται καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter