Έκτακτη σύσκεψη προέδρων δημοσιογραφικών Ενώσεων μετά από «περίεργη» πρωτοβουλία της κυβέρνησης

Έκτακτη σύσκεψη προέδρων δημοσιογραφικών Ενώσεων μετά από «περίεργη» πρωτοβουλία της κυβέρνησης
ÁÐÅÑÃÉÁÊÇ

Έκτακτη σύσκεψη διοργανώνουν σήμερα Σάββατο 19/2 με τηλεδιάσκεψη οι πρόεδροι των δημοσιογραφικών ενώσεων, με πρωτοβουλία της προέδρου της ΠΟΕΣΥ (ομοσπονδία ενώσεων)  Έλενας Ριζεάκου.

Αφορμή για τη σύσκεψη στάθηκε μία πρωτοβουλία της κυβέρνησης που έγινε γνωστή χθες, μετά τη συνάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης στα γραφεία της Ένωσης, στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για μία αναφορά που έκανε ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Δημήτρης Γαλαμάτης, ο οποίος συμμετείχε στη συνάντηση και όπως είπε, η κυβέρνηση σχεδιάζει μία «σειρά πρωτοβουλιών» για «την ασφάλεια των δημοσιογράφων και την προστασία του δημοσιογραφικού έργου».

Προφανώς έχουν θορυβηθεί τα όργανα των δημοσιογράφων από την νέα “πρωτοβουλία” της κυβέρνησης Μητσοτάκη που ως γνωστόν έχει σπρώξει την Ελλάδα στα πιο χαμηλά σκαλοπάτια της κατάταξης με τις χώρες για την Ελευθερία του Τύπου. Στα αξιοσημείωτα ότι ούτε η μεγαλύτερη ένωση της χώρας δεν έχει εικόνα του τι μεθοδεύει εν κρυπτώ η κυβέρνηση….

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter