Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από τις βραδινές ώρες, απόψε και από τα βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από ισχυρούς ανέμους, 6 με 7 μποφόρ και πιθανώς και από χαλάζι.

Θα επηρεάσουν:

1. Από αύριο Τρίτη, 7 Ιανουαρίου, τα νησιά του Ιονίου (αρχικά τα βορειότερα και σταδιακά και τα υπόλοιπα), την Ήπειρο και βαθμιαία από τις βραδινές ώρες τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Μακεδονία και τη Δυτική Πελοπόννησο.

2. Μεθαύριο, Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου, εκτός από τις προαναφερθείες περιοχές, την υπόλοιπη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και πιθανώς πρόσκαιρα και τις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές.

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ της Τετάρτης.

Για σήμερα, Δευτέρα, 6/11/2017

Νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές στη Δυτική Ελλάδα και κυρίως στο Ιόνιο όπου θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, και παροδικές νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα, περιμένουμε τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017. Από τις βραδινές ώρες ωστόσο και από τα δυτικά ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες οι οποίες αρχικά θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου και πιθανότατα τμήματα της Ηπείρου, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Τρίτη θα επεκταθούν σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Δυτικής Μακεδονίας. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ παγετός θα εκδηλωθεί στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά, καθώς και σε πεδινές τμήματα της Δυτικής Μακεδονίας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 15 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 1 έως 17, στην Κεντρική Ελλάδα από 5 έως 18 βαθμούς, στην Ήπειρο από 6 έως 18, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 8 έως 19 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου 10 έως 19 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 20, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 8 έως 18 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, αλλά σταδιακά στα βόρεια πελάγη θα στραφούν σε ανατολικούς με ίδιες εντάσεις, και στα νότια πελάγη σε νοτιοανατολικούς με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με σταδιακή ενίσχυση σε σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις, 7 με 8 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες το βράδυ θα πυκνώσουν, ενώ νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και σταδιακά νότιοι σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς, αλλά περιφερειακά οι ελάχιστες θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / meteo.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter