Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Αγριεύει για τα καλά ο καιρός από σήμερα το βράδυ, ενώ αναμένονται χιονοπτώσεις αύριο στα Κεντρικά και τα Νότια της χώρας, αλλά και στα ημιορεινά της Κρήτης.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε πριν από λίγο η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν: Το βράδυ στη Μακεδονία και στη Θράκη, ακόμα και στις πιο πεδινές περιοχές.

Αύριο, Παρασκευή, χιόνια θα πέσουν στην Κεντρική Μακεδονία και από το απόγευμα στη Θεσσαλία, στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά και Εύβοια και στην Βόρεια και Ανατολική Πελοπόννησο.

Το Σάββατο αναμένονται χιονοπτώσεις και στα ημιορεινά της Κρήτης, άλλα από το απόγευμα τα φαινόμενα θα αρχίσουν σταδιακά να εξασθενούν.

Συγκεκριμένα:

Σήμερα Πέμπτη 15-12-2016 το βράδυ στη Μακεδονία και τη Θράκη ακόμα και σε πιο πεδινές περιοχές, καθώς και σε ορεινές περιοχές της ηπειρώτης χώρας.

Αύριο Παρασκευή 16-12-2016 (ενδεικτικά υψόμετρα):

α. τις πρωινές ώρες στην Κεντρική Μακεδονία (κυρίως Χαλκιδική) (από τα 200 μέτρα)

β. κυρίως από το απόγευμα στη Θεσσαλία (από τα 200 μέτρα) στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά και Εύβοια (από τα 300-400 μέτρα) στην Βόρεια και Ανατολική Πελοπόννησο (από τα 400-500 μέτρα)

Το Σάββατο 17-12-2016 έκτος από τις προαναφερθείσες περιοχές και στα ημιορεινά της Κρήτης. Από το απόγευμα τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα εξασθενήσουν σε όλα τα ηπειρωτικά και το βράδυ θα σταματήσουν.

Επίσης τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά θα επικρατήσει παγετός, ο οποίος αναμένεται να είναι ισχυρός στα βόρεια, μέχρι και το πρωί της Δευτέρας (19-12-2016).

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ήδη ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες, τις Περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα. Καλεί επίσης τους πολίτες να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter