Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού – Καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού – Καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σύμφωνα με το οποίο καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις θα πλήξουν την Ελλάδα, με την κακοκαιρία να κρατά μέχρι και την Τρίτη.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ΕΜΥ, από αύριο Σάββατο προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από χαλάζι και πολύ ισχυρούς ανέμους.

Αναλυτικά οι περιοχές που θα πλήξει η κακοκαιρία:

  •  Σάββατο 

Πριν το μεσημέρι στα βορειότερα νησιά του Ιονίου. Το μεσημέρι και το απόγευμα στην Ήπειρο, την Δυτική και Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη. Επίσης, στην Κεντρική Μακεδονία και από το βράδυ, στην Ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη Βόρεια Εύβοια!

  • Κυριακή

Από το πρωί, στην Χαλκιδική, στην Ανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες και την Βόρεια Εύβοια. Το απόγευμα στα ηπειρωτικά εκτός από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

  • Δευτέρα 

Ο καιρός θα χαλάσει στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την Δυτική και Κεντρική Στερεά και την Πελοπόννησο.

  • Τρίτη 

Ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση στα νησιά του Ιονίου και τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου.

Οδηγίες από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Παρακαλούνται οι πολίτες να λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους. Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα καλούνται οι πολίτες:

· Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

· Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.

· Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ, καθώς και να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

· Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

· Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.

· Να αποφεύγουν να διασχίζουν πεζοί ή με αυτοκίνητο τις διασταυρώσεις δρόμων με χειμάρρους (Ιρλανδικές διαβάσεις).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter