Έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων – Πολύ μεγάλος κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιών

Έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων – Πολύ μεγάλος κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιών

Σε υψηλά επίπεδα θα παραμείνει η θερμοκρασία στη χώρα σήμερα φτάνοντας κατά τόπους τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Όπως αναφέρει το meteo.gr,  η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 36-38 βαθμούς στη Δυτική Στερεά και τη Βορειοδυτική Πελοπόννησο, και τους 35-37 βαθμούς στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τοπικά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στη Νότια Κρήτη.

Παράλληλα, το μελτέμι θα φτάνει τα 7 μποφόρ στο Αιγαίο μειώνοντας αρκετά τη δυσφορία, αυξάνοντας όμως τον κίνδυνο εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών στα νησιά του Αιγαίου και τα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά.

Ο παρακάτω χάρτης δείχνει τον δείκτη επικινδυνότητας πυρκαγιάς για σήμερα το μεσημέρι. Με πορτοκαλί και κόκκινα χρώματα φαίνονται οι περιοχές με πολύ υψηλή και ακραία επικινδυνότητα.

Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Λακωνία, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία, Κύθηρα, Λακωνία, Αρκαδία, Αργολίδα, Κορινθία, Αχαΐα και Ηλεία είναι σε πορτοκαλί συναγερμό σήμερα, όπως προειδοποιεί ο χάρτης επικινδυνότητας πυρκαγιάς της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Εξάλλου στο επίπεδο 3, κίτρινου συναγερμού, δηλαδή υψηλού κινδύνου βρίσκονται σήμερα η Κρήτη, οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, εκτός της Ρόδου, η Μεσσηνία, η Αρκαδία, τα Επτάνησα, εκτός της Κέρκυρας, η Κεντρική και Δυτική Στερεά Ελλάδα, η Θεσπρωτία, η Μαγνησία, η Χαλκιδική, η Καβάλα, η Θάσος, η Σαμοθράκη, η Λήμνος και ο Έβρος.

Η ΕΜΥ με τη σειρά της εξέδωσε για σήμερα έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων.

Χαμηλές πιέσεις 1008 στην Κύπρο και υψηλές 1024 στα βορειοανατολικά Βαλκάνια. Σχεδόν στάσιμο χαμηλό με κέντρο 1012 στην ανατολική Μαύρη Θάλασσα.

Νότιος Ευβοϊκός, νοτιοανατολικό Αιγαίο Ικάριο δυτικά του 24.50, νοτιοδυτικό Αιγαίο, Κεντρικό Αιγαίο νότια του 38.30 συνεχίζει τουλάχιστον μέχρι 23/22 UTC, βόρειοι βορειοανατολικοί 7 ή 8.

Στενό Καφηρέα συνεχίζει τουλάχιστον μέχρι 23/22 UTC βόρειοι βορειοανατολικοί 8.

Θάλασσα Κυθήρων ανατολικά του 22.30 συνεχίζει τουλάχιστον μέχρι 23/22 UTC βορειοανατολικοί 7 ή 8.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter