Έκτακτο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά τις δηλώσεις Πούτιν

Έκτακτο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά τις δηλώσεις Πούτιν

Συγκλήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στη Νέα Υόρκη το Έκτακτο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά την απόφαση του Βλαντίμιρ Πούτιν να προχωρήσει σε μερική επιστράτευση αλλά και να εξαπολύσει «πυρηνικές απειλές».

Οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ βρίσκονται στη μεγαλούπολη στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και θα συνεδριάσουν τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος).

Σημάδι ότι η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία αποτυγχάνει χαρακτήρισαν σε κοινή δήλωση η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Λιζ Τρας, τις δηλώσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν για στρατιωτική κινητοποίηση του πληθυσμού.

Τη διεξαγωγή ψευδών δημοψηφισμάτων σε περιοχές της Ουκρανίας που κατέχονται από τη Ρωσία, καταδικάζουν με κοινή δήλωσή τους ο επικεφαλής της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντέιβιντ Μακάλιστερ (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Γερμανία), ο επικεφαλής της αποστολής του Κοινοβουλίου στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Σύνδεσης ΕΕ – Ουκρανίας Βίτολντ Βάστσικόφσκι (Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές, Πολωνία) και ο εισηγητής του Κοινοβουλίου για την Ουκρανία Μίχαηλ Γκάλερ (ΕΛΚ, Γερμανία).

Πηγή: Reuters
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter