Εκταμιεύονται 1,4 εκ. ευρώ για τους σεισμόπληκτους της Σάμου

Εκταμιεύονται 1,4 εκ. ευρώ για τους σεισμόπληκτους της Σάμου

Την ίδια ώρα που η Σάμος, και μαζί όλη η Ελλάδα, θρηνεί για το χαμό δυο 17χρονων παιδιών από τον σεισμό , οι νησιώτες ζουν με την αγωνία των ισχυρών μετασεισμών, ενώ μετρούν τις καταστροφές από τον Εγκέλαδο.

Ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε πλήρη εγρήγορση ενώ παράλληλα, η κυβέρνηση προχωρά στην άμεση οικονομική ενίσχυση της Σάμου, προκειμένου οι αρμόδιες υπηρεσίες να καταβάλλουν «το επίδομα πρώτων βιοτικών αναγκών σε όσους περιήλθαν σε κατάσταση ανάγκης» εξαιτίας του ισχυρού σεισμού που σημειώθηκε στο θαλάσσιο χώρο βόρεια του νησιού. 

Το υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε τη δέσμευση πίστωσης ύψους 1.400.000 ευρώ για την επιχορήγηση των Δήμων Ανατολικής Σάμου και Δυτικής Σάμου,αποκλειστικά και μόνο για τη χορήγηση των οικονομικών ενισχύσεων σε πληγέντες από φυσικές καταστροφές, όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία. 

Η απόφαση για την οικονομική ενίσχυση που θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εσωτερικών υπογράφηκε το απόγευμα της Παρασκευής (Αριθμ. Πρωτ.:72412-30.10.2020), ύστερα από συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών.  

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter