Εκτελέστηκε ρατσιστής δολοφόνος στο Τέξας – Ήταν δράστης ενός από τα φρικτότερα εγκλήματα με θύμα Αφροαμερικανό

Εκτελέστηκε ρατσιστής δολοφόνος στο Τέξας – Ήταν δράστης ενός από τα φρικτότερα εγκλήματα με θύμα Αφροαμερικανό

Τη νύχτα της έκτης Ιουνίου του 1998 ο 49χρονος Αφροαμερικανός James Byrd Jr. , πατέρας τριών παιδιών, επέστρεφε από ένα πάρτι στην πόλη Jasper του Τέξας.

Τρεις άντρες προσφέρθηκαν να τον πάρουν μαζί τους στην καρότσα ενός μικρού φορτηγού. Στη συνέχεια τον έδειραν αλύπητα και τον έδεσαν με αλυσίδα πίσω από το φορτηγό, σέρνοντας το ματωμένο σώμα του για περίπου 5 χιλιόμετρα, μέχρι που άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο ιατροδικαστής, μάλιστα, γνωμάτευσε ότι για τα πρώτα 3 χιλιόμετρα σχεδόν, ήταν ζωντανός.

Όπως προέκυψε στη συνέχεια οι τρεις δράστες, John William King, Shawn Berry και Lawrence Russell Brewer είχαν καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκόολ.

Το έγκλημα συγκλόνισε την κοινή γνώμη και οι τρεις δράστες συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν.

Ο Brewer εκτελέστηκε το 2011, ενώ ο Berry καταδικάστηκε σε ισόβια και θα μπορέσει να ζητήσει αποφυλάκιση με όρους το 2038.

Ο τρίτος δράστης, ο John William King, 44 ετών, ένας από τους πιο σκληροπυρηνικούς ρατσιστές, εκτελέστηκε στις φυλακές του Huntsville, στο Τέξας, με ένεση, το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης, τοπική ώρα, 20 χρόνια μετά την καταδίκη του, στη διάρκεια των οποίων υποστήριζε ότι ήταν αθώος και ότι τον είχαν αφήσει στο σπίτι του πριν το έγκλημα.

Ο King δεν άνοιξε τα μάτια του όταν άρχισε η διαδικασία και όταν τον ρώτησαν αν θέλει να πει κάτι τελευταίο απάντησε «όχι».

Η Clara Byrd Taylor, αδελφή του θύματος, δήλωσε ότι δεν αισθάνθηκε ανακούφιση παρακολουθώντας την εκτέλεση.

Σύμφωνα με τα αποδεικτικά στοιχεία, ο King συνδεόταν με μια ακραία ρατσιστική συμμορία στις φυλακές, ενώ ήταν καλυμμένος με αρκετά ρατσιστικά τατουάζ, μεταξύ των οποίων και μία σβάστικα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter