Εκτενής αναφορά του Bloomberg στη συνάντηση Τσίπρα-Τραμπ

Εκτενής αναφορά του Bloomberg στη συνάντηση Τσίπρα-Τραμπ

Στη συνάντηση του πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναφέρεται η διαδικτυακή έκδοση του αμερικανικού πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg.

Το Μπλούμπεργκ μεταδίδει πως ο Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι είχαν μια «παραγωγική» συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ και σημείωσε πως δεν αισθάνθηκε «να απειλείται καμία στιγμή» από τον αμερικανό πρόεδρο, στον οποίο είχε αναφερθεί πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ με τη φράση «ελπίζω να μη μας βρει αυτό το κακό» – η οποία επανήλθε στη δημοσιότητα ενόψει της συνάντησης και προβλήθηκε από αρκετά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ενώ σχετική ερώτηση τέθηκε και στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι δύο ηγέτες μετά τις συνομιλίες τους στον Λευκό Οίκο.

«Θέλω να επιβεβαιώσω ότι η συνάντηση που είχαμε ήταν πολύ παραγωγική», είπε ο Αλέξης Τσίπρας μέσω μεταφραστή και πρόσθεσε ότι «καμιά στιγμή δεν ένιωσα ότι αντιμετώπιζα μια απειλή», σύμφωνα με το Μπλούμπεργκ. Πρόσθεσε ότι είδε πως υπήρχε η προοπτική «να παραμερίσουμε τις όποιες διαφορές μπορεί να έχουμε και να βρούμε πεδίο συνεννόησης».

Όταν δημοσιογράφος έθεσε στον κ. Τσίπρα την ερώτηση για τη δήλωσή του σχετικά με τον Τραμπ «ελπίζω να μη μας βρει αυτό το κακό», ο Τραμπ χαμογέλασε κι αστειεύτηκε «μακάρι να το ήξερα αυτό πριν από την ομιλία μου».

«Αρκετές χώρες ήταν νευρικές στην αρχή, αλλά έχω πολύ καλές σχέσεις με τους ηγέτες σχεδόν κάθε χώρας με την οποία συνδιαλέχθηκα», είπε ο Τραμπ αμέσως μετά την απάντηση του πρωθυπουργού της Ελλάδας. «Ο λόγος που ανησυχούσαν ήταν ότι δεν θα επιτρέψω οποιαδήποτε χώρα του κόσμου να εκμεταλλευθεί τη δική μας χώρα, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής», πρόσθεσε.

Ο Τραμπ στα εισαγωγικά του σχόλια στη συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε στην ιστορία της Ελλάδας, το γεγονός πως αποτέλεσε λίκνο της δημοκρατίας κι επαίνεσε την Αθήνα διότι εκπλήρωσε τον στόχο του NATO για το ύψος των αμυντικών δαπανών (2% του ΑΕΠ), ανέφερε ακόμη το Μπλούμπεργκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter