Εκτεθειμένος ο Στουρνάρας μετά την αναίρεση του Αρείου Πάγου κατά της απαλλαγής Παντελιά για τα θαλασσοδάνεια του ΤΤ

Εκτεθειμένος ο Στουρνάρας μετά την αναίρεση του Αρείου Πάγου κατά της απαλλαγής Παντελιά για τα θαλασσοδάνεια του ΤΤ
Ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας και πίσω του ο Σπυρίδων Παντελιάς

Εκτεθειμένοι μένουν ο Σπυρίδων Παντελιάς και στο βάθος ο πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας ο οποίος έσπευσε να τον διορίσει ως Γενικό Διευθυντή Προληπτικής Εποπτείας και Εξυγίανσης της ΤτΕ με αντικείμενο την προληπτική εποπτεία και εξυγίανση των πιστωτικών ιδρυμάτων, αμέσως μόλις έπαψε η δίωξή του για απιστία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, καθώς η εισαγγελία του Αρείου Πάγου άσκηση αναίρεση κατά της απαλλαγής Παντελιά.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από 15 μήνες, μετά από απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ο Σπύρος Παντελιάς, μαζί με άλλους 34 συγκατηγορούμενους του, απαλλάχτηκαν από τις κατηγορίες για απιστία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος για τα θαλασσοδάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, όχι επειδή κρίθηκαν αθώοι αλλά επειδή, με νόμο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, δόθηκε στα στελέχη των τραπεζών νομική ασυλία ακόμη και απέναντι σε κακουργηματικές πράξεις, και προβλέφθηκε ότι στο εξής τα τραπεζικά στελέχη θα διώκονταν μόνον αν η τράπεζα στην οποία εργάζονταν και με τις πράξεις τους της είχαν προκαλέσει ζημιές, ασκούσε αγωγή σε βάρος τους, μέσα σε τέσσερις μήνες από τη δημοσίευση του νόμου.

Καθώς όμως η εταιρία PQH που ανέλαβε την εκκαθάριση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου δεν κατέθεσε έγκληση εντός του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος, έπαυσε η ποινική δίωξη των κατηγορουμένων για τα δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και απαλλάχθηκαν όλοι τους από τις κατηγορίες.

Βάλαν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα…

Να όμως που πριν λίγες μέρες η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου άσκησε αναίρεση κατά της απόφασης με την οποία έπαψε η ποινική δίωξη των κατηγορουμένων για τα θαλασσοδάνεια του ΤΤ και η υπόθεση θα ξανανοίξει, με τον Σπ. Παντελιά, «εκλεκτό» του κ. Στουρνάρα και Γενικό Διευθυντή Προληπτικής Εποπτείας και Εξυγίανσης της ΤτΕ με αντικείμενο την προληπτική εποπτεία και εξυγίανση των πιστωτικών ιδρυμάτων (βάλαν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα…) να βρίσκεται ενδεχομένως σύντομα υπόδικος για δεύτερη φορά.

Διαβάστε επίσης

«Σκάνδαλο Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου»: Τέλος στην απιστία με τη βούλα της κυβέρνησης – Απαλλαγή από την απάτη

Σκάνδαλο Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου: Αναίρεση από τον Άρειο Πάγο στην απαλλακτική απόφαση

«Τινάζεται» στον αέρα η δίκη για τα δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter