«Έκθεση ιδεών» από τον Άδωνη – Αυτή τη φορά μιλάει για άνοιγμα του λιανεμπόριου σε «ζώνες»

«Έκθεση ιδεών» από τον Άδωνη – Αυτή τη φορά μιλάει για άνοιγμα του λιανεμπόριου σε «ζώνες»

Την ώρα που ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μιλάει για αυστηρότερα μέτρα, ο συνάδελφός του, υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνης Γεωργιάδης μιλά για πιθανότητα ανοίγματος του λιανεμπορίου σε «ζώνες».

Και βέβαια όλα τα σενάρια είναι υπαρκτά για το μέλλον, αφού κανένα χρονοδιάγραμμα δεν δίνουν.

Δεν θα μπορούσαν εξάλλου, όχι μόνον λόγω του ελλείμματος σε μέτρα και υποδομές του συστήματος Υγείας αλλά και τη στιγμή που αναμένουν το εμβόλιο, δεν γνωρίζουν την επόμενη ημέρα (υπολογισμούς κάνουν) αλλά και τίποτα δεν είναι βέβαιο μετά τη νέα μετάλλαξη του ιού.

Μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ ο περιφέρων εαυτόν υπουργός προσπάθησε να δώσει ελπίδες μιλώντας για πιθανότητα ανοίγματος του «λιανεμπορίου» σε ζώνες, εκεί που το επιδημιολογική φορτίο εμφανίζεται χαμηλό.

«Το λιανικό εμπόριο θα μπορούσε να ανοίξει σε ζώνες της χώρας, όπου έχουν χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο, αν κι εφόσον το εγκρίνει η Επιτροπή. Κάθε εβδομάδα συνεδριάζουμε και κάθε εβδομάδα θα αναπροσαρμόζουμε τη στρατηγική μας με βάση την πορεία της επιδημίας. Αυτό θα μπορούσε να είχε συμβεί και τώρα, αλλά οι δυο περιφέρειες που εξετάζαμε να ανοίξουν, η Κρήτη και η Πελοπόννησος, δεν ήταν ολόκληρες και αυτό δημιούργησε ανησυχία μεταφοράς. Φέρνω ένα παράδειγμα. Στην Κρήτη, στον χάρτη που μας παρέδωσαν, μπορούσε να ανοίξουν οι νομοί Λασιθίου, Ρεθύμνου και Χανίων, αλλά όχι Ηρακλείου. Σκεφτήκαμε ότι αν το κάναμε θα ρισκάραμε πρώτον την υγεία όλης της νήσου γιατί μπορεί από το Ηράκλειο να πήγαιναν σε άλλον νομό για να ψωνίσουν κι αυτό δεν μπορούσαμε να το ελέγξουμε και θα υπήρχε ο κίνδυνος διασποράς σε όλη την Κρήτη και δεύτερον θα υπήρχε μεγάλη αναστάτωση μεταξύ των εμπόρων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η αλήθεια είναι πως η κατάσταση έχει ξεφύγει εκτός ελέγχου από τη στιγμή της εμφάνισης του πρωθυπουργού στο ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης…

Από τότε τρέχουν και δεν φτάνουν, πουλώντας ελπίδα, αφήνοντας ενδεχόμενα αλλά και απειλώντας όσους αμφισβητούν τις… επιτυχίες τους!

Έτσι είναι όταν αντί πολιτικής πρόληψης και οργάνωσης, προτιμάς απλά και μόνον την επικοινωνία και την προπαγάνδα!

Για την ιστορία, ο υπουργός μιλώντας στο ΣΚΑΪ, επανέλαβε ότι αρχές του έτους θα προκηρυχθεί το πρόγραμμα για την επιδότηση δημιουργίας ιστοσελίδων από μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις με 5.000 ευρώ.

Μήπως έπρεπε να το είχαν κάνει αυτό, 6-7 μήνες πριν, μαζί με την πλήρη ψηφιακή οργάνωση των επιχειρήσεων και όχι μόνον με την πιθανότητα ενός δεύτερου ή τρίτου lockdown αλλά ως εκσυγχρονισμό της Αγοράς, κάτι που άλλες χώρες έχουν κάνει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο προ δεκαετιών; 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter