Έκθεση της pop up γκαλερί FreshEggs του Βερολίνου στο φουαγιέ του κινηματογράφου Τριανόν

Έκθεση της pop up γκαλερί FreshEggs του Βερολίνου στο φουαγιέ του κινηματογράφου Τριανόν

«Ο Μεγάλος Πόλεμος»

_x000D_
_x000D_

Χαρακτικά των Käthe Kollwitz, Georg Grosz, Otto Dix, Gerhard Marcks, Ernst Barlach και άλλων γιγάντων της γερμανικής νεωτερικότητας.

Εγκαίνια: 29 Ιουνίου στις 20:30

Διάρκεια: Έως 5 Ιουλίου, από 20:00-23:00

Ο ιστορικός κινηματογράφος της Πατησίων Τριανόν φιλοξενεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα την pop up γκαλερί FreshEggs που για τρεις εβδομάδες μεταφέρει την έδρα της από το Βερολίνο στην ελληνική πρωτεύουσα. Ο αεικίνητος γκαλερίστας, συλλέκτης και εικαστικός Stephan Schroer (Στέφαν Σρερ) παρουσιάζει τρεις εκθέσεις που απαρτίζουν έργα της σημαντικής σε αξία συλλογής του, προσφέροντας άμεση πρόσβαση στο αθηναϊκό κοινό – ειδήμονες και μη – και καταργώντας έτσι ντε φάκτο τον ιδρυματισμό και τη σοβαροφάνεια, ασθένειες από τις οποίες πάσχει η ελληνική σκηνή της τέχνης.

Η τρίτη έκθεση με τίτλο «Ο Μεγάλος Πόλεμος» αναφέρεται στον Πρώτο
Παγκόσμιο Πόλεμο και στη γενιά εκείνη των Γερμανών καλλιτεχνών που αρχικά
πίστεψαν στις σειρήνες της εθνικής ολοκλήρωσης μέσω ενός επιθετικού
επεκτατισμού και συχνά άφησαν την τελευταία τους πνοή στα πεδία των μαχών. Αυτή
η γενιά, στη συνέχεια, θα καταστεί μαχητικός αντίπαλος του γερμανικού φασισμού
και θα σηματοδοτήσει με την πρώτη Ντοκουμέντα μετά τον πόλεμο την αμετάκλητη
στροφή του γερμανικού πνεύματος στις αξίες της ειρήνης και της ευρωπαϊκής
ενότητας. Για πρώτη φορά το αθηναϊκό κοινό έχει την ευκαιρία να δει από κοντά –
εκτός μουσειακών παρουσιάσεων – έργα γιγάντων του 20ου αιώνα: Käthe Kollwitz
(Κέτε Κόλβιτς), Georg Grosz (Γκέοργκ Γκρος), Otto Dix (Όττο Ντιξ), Gerhard Marcks (Γκέρχαρντ Μαρκς), Ernst Barlach (Ερνστ Μπάρλαχ) κλπ. Η σημαντική αυτή έκθεση φιλοδοξεί να καταστήσει την υψηλή τέχνη προσιτή στο ευρύ κοινό, αλλά και να πυροδοτήσει μία συζήτηση σχετικά με τα αίτια που μετέτρεψαν την Ευρώπη σε ένα απέραντο σφαγείο μεταξύ 1914-18, αίτια, τα οποία – κατά πολλούς – παραμένουν ακόμα σε ύπνωση.

Η έκθεση «Ο Μεγάλος Πόλεμος» της βερολινέζικης γκαλερί FreshEggs αποτελεί τη δέκατη έκθεση της σειράς «Artist In Residence» που φιλοξενείται στο Τριανόν από την αρχή του έτους. Ο διατηρητέος κινηματογράφος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Αμερικανού εικαστικού Rick Lowe προς φορείς και κατοίκους της περιοχής να συμμετάσχουν στο εν εξελίξει έργο του “Victoria Square Project” για τη documenta 14. Τις εκθέσεις των φιλοξενούμενων εικαστικών επιμελούνται οι ZLR Betriebsimperium Hamburg (Christoph Ziegler + Loukia Richards).

Who is who:

Ο συλλέκτης, γκαλερίστας και εικαστικός Stephan Schroer από το Σβερίν της ανατολικής Γερμανίας παρακολουθεί και συνδιαμορφώνει εδώ και σαράντα περίπου χρόνια τις εξελίξεις στην εικαστική σκηνή του Βερολίνου. Συνεχώς σε κίνηση μεταξύ χωρών κι ηπείρων, ο Σρερ ήρθε στην Αθήνα, μαγεύτηκε από αυτήν, κι αποζητά την επικοινωνία με το κοινό, αλλά και τη γνωριμία με την εγχώρια σκηνή της τέχνης. Ο Σρερ θα παρίσταται καθημερινά και θα απαντά σε ερωτήσεις του κοινού τις ώρες λειτουργίας του κινηματογράφου.

Επικοινωνία:Τηλέφωνο επικοινωνίας/Τριανόν: 210 82 15 469

Τηλέφωνο επικοινωνίας/ Stephan Schroer: 0049-173-8869-682

Ε-mail: myths2015@zoho.com

Σύνδεσμοι: 

www.trianon.gr

www.fresheggs.de

www.zlr-betriebsimperium.tk

Facebook: Mythen/Myths

Facebook: FreshEggsBerlin Twitter: @LoukiaRichards

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter