Εκθέτει Γεωργιάδη η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής για το «δώρο» στις ασφαλιστικές

Εκθέτει Γεωργιάδη η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής για το «δώρο» στις ασφαλιστικές

Έκθεση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής «αδειάζει» τον Άδωνη Γεωργιάδη και τα λεγόμενά του περί του άρθρου 268 στον Πτωχευτικό Κώδικα που αναφέρεται στις μονομερείς αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας.

Η Επιστημονική Υπηρεσία κατέθεσε τις ενστάσεις της σχετικά με το άρθρο 268 θέτοντας ζητήματα «καταχρηστικότητας» και «αδιαφάνειας» της εν λόγω διάταξης, που επιτρέπει στις ασφαλιστικές εταιρείες να προχωρούν σε αναπροσαρμογή παλαιών συμβολαίων χωρίς σαφή κριτήρια.

Στην έκθεση σημειώνεται ότι οι διατάξεις του άρθρου 268 δεν συνάδουν με την νομοθεσία της ΕΕ, ενώ τονίζεται ότι η διάταξη που εισήγαγε ο Άδωνης Γεωργιάδης «δημιουργεί αβεβαιότητα στον καταναλωτή».

Παράλληλα υπογραμμίζεται ότι  η μοναδική επιλογή της καταγγελίας της σύμβασης που δίνεται στους καταναλωτές «πιθανόν να συνεπάγεται σοβαρή περιουσιακή ζημία για τους ασφαλισμένους».

Μέσω της έκθεσή της, η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής «διαλύει» τους ισχυρισμούς Γεωργιάδη, ο οποίος διατεινόταν για το γεγονός πως το εν λόγω άρθρο δεν επιφέρει αλλαγές ως προς τη δυνατότητα εταιρειών για μονομερείς αναπροσαρμογές σε συμβόλαια.

Από την πλευρά της, η αξιωματική αντιπολίτευση έχει καταγγείλει ως «σκανδαλώδη» τη διάταξη, ζητώντας την απόσυρσή της. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter