Εκθέτει Μητσοτάκη βουλευτής της ΝΔ για τη στεγαστική κρίση: «Χρειάζονται νέα εργαλεία»

Εκθέτει Μητσοτάκη βουλευτής της ΝΔ για τη στεγαστική κρίση: «Χρειάζονται νέα εργαλεία»

Την ώρα που ο πρωθυπουργός κάνει επισκέψεις σε… παλιούς γνώριμους για λόγους προπαγάνδισης του προγράμματος «Σπίτι μου», ο βουλευτής Πιερίας με τη ΝΔ, Σπύρος Κουλκουδίνας, επισημαίνει σε Ερώτηση του προς τους υπουργούς Εργασίας και Εθνικής Οικονομίας – Οικονομικών πως «παραμένει η ανάγκη για την χρήση νέων εργαλείων που θα δώσουν λύσεις στο πρόβλημα της στέγης», ζητώντας εξηγήσεις για το πότε θα ξεκινήσουν τα προγράμματα, «Κοινωνική Αντιπαροχή» και «Ανακαινίζω – Νοικιάζω».

Στην Ερώτηση με τίτλο: «Ενεργοποίηση των “Κοινωνική Αντιπαροχή’’ και “Ανακαινίζω – Νοικιάζω’’ για να δοθούν λύσεις στο στεγαστικό πρόβλημα χιλιάδων οικογενειών», ο κ. Κουλκουδίνας επισημαίνει τη χρησιμότητα του προγράμματος «Σπίτι μου», όμως, επισημαίνει την ανάγκη να χρησιμοποιηθούν νέα εργαλεία.

Επ΄ αυτού, υπενθυμίζει πως η κυβέρνηση εξήγγειλε το πρόγραμμα «Κοινωνικής Αντιπαροχής», το οποίο θα έχει ως δικαιούχους νέους και νέες ηλικίας 18 έως 39 ετών, υπογραμμίζοντας ότι «υπάρχουν ακίνητα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, του ΕΦΚΑ, του Δημοσίου που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν μέσω ΣΔΙΤ για να προχωρήσει η κατασκευή κατοικιών, ένα μέρος εκ των οποίων, θα παραχωρηθεί με κοινωνικά κριτήρια σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στέγης ή δεν έχουν ιδιόκτητη κατοικία».

Έτσι, συμπεραίνει ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα μπορούσε να λειτουργήσει τόσο αποτελεσματικά όσο και το πρόγραμμα «Σπίτι μου». «Σημαντική ώθηση θα δώσει και η ενεργοποίηση του προγράμματος “Ανακαινίζω – Νοικιάζω’’ με το οποίο 25.000 ιδιοκτήτες θα μπορούν να πάρουν επιδότηση 40% για να ανακαινίσουν κλειστά ή παλιά σπίτια τα οποία, στη συνέχεια, θα τα νοικιάσουν» προσθέτει και καταλήγει θέτοντας το εξής ερώτημα στη Δόμνα Μιχαηλίδου και τον Κωστή Χατζηδάκη:

Ποιος είναι ο σχεδιασμός για την ενεργοποίηση των προγραμμάτων «Κοινωνική Αντιπαροχή» και «Ανακαινίζω-Νοικιάζω» που στοχεύουν στην επίλυση του στεγαστικού προβλήματος;

Η Ερώτηση:

Δείτε επίσης: Προπαγάνδα Μητσοτάκη με ένα καθόλου τυχαίο ζευγάρι στο Γαλάτσι

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter