Εκθέτει Χαρδαλιά ο Διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου για τα φαινόμενα στην Εύβοια

Εκθέτει Χαρδαλιά ο Διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου για τα φαινόμενα στην Εύβοια

Ο Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου, Κώστας Λαγουβάρδος, χαρακτήρισε ως «αυθαίρετο νούμερο» τα όσα ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς περί πρόβλεψης για 63 χιλιοστά βροχής στην Εύβοια. 

Παράλληλα, ο Κώστας Λαγουβάρδος,, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 την Κυριακή, κατέρριψε τις όποιες συγκρίσεις επιχειρήθηκαν να γίνουν με τις πλημμύρες στη Μάνδρα, τονίζοντας ότι τότε: «Δεν είχαμε προβλέψει το φαινόμενο. Αυτό όμως, όπως και στη Χαλκιδική πέρσι είχε προβλεφθεί», υπογραμμίζοντας ότι οι μετεωρολόγοι είχαν ειδοποιήσει για έντονα φαινόμενα στην Εύβοια.

«Είναι σημαντικό ανεξαρτήτως τι λέει η πρόβλεψη, τι γίνεται όταν εξελίσσεται το φαινόμενο. Ότι και να έχουν πει τα μοντέλα υπάρχει η πραγματικότητα. Όταν αρχίσει και εξελίσσεται ένα φαινόμενο – δεν συμβαίνει μέσα σε μισή ώρα, κράτησε επτά ώρες γίνονται μετρήσεις, υπάρχουν διαδικασίες για να τις μεταδώσουμε στην πολιτεία και στους πολίτες με έναν τρόπο ώστε να προφυλαχθούν», σημείωσε ο Διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών,.

Επίσης σχολίασε το εξής για τη μη λειτουργία του «112» (το οποίο σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά δεν είναι… πανάκεια): «Εγώ θα ήθελα αν ήμουν πολίτης να πάρω ένα μήνυμα που θα λέει, ξέρετε σε έναν κοντινό σας σταθμό η βροχή ξεπερνά πάρα πολύ ένα όριο». 

https://www.youtube.com/watch?v=Oa9UvefBn0M

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter