Έκθετη ξανά η κυβέρνηση Μητσοτάκη – «Αιχμηρή» ανάλυση της γερμανικής TAZ για τις καταστροφικές πυρκαγιές

Έκθετη ξανά η κυβέρνηση Μητσοτάκη – «Αιχμηρή» ανάλυση της γερμανικής TAZ για τις καταστροφικές πυρκαγιές

Ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη ακολουθεί τη γραμμή της υποβάθμισης των στοιχείων που προέρχονται από τους επιστημονικούς φορείς για τις καταστροφικές πυρκαγιές που συνεχίζουν να πλήττουν τη χώρα, τα διεθνή ΜΜΕ συνεχίζουν να καταγράφουν το μέγεθος της καταστροφής, με αιχμηρές αναφορές και ρεπορτάζ για την αδυναμία διαχείρισης του «επιτελικού κράτους».

Η γερμανική ΤΑΖ αναφέρθηκε σε κείμενο της «στις πυρκαγιές, τον καύσωνα και την αναταραχή» που επικρατεί στη χώρα.

 

Το κείμενο ξεκινά από το τραγικό περιστατικό του εντοπισμού 18 απανθρακωμένων μεταναστών στον Έβρο και αναφέρεται επίσης στην ακροδεξιά ρητορική που «άνθισε» από «πολιτικούς και σχολιαστές οι οποίοι άφηναν αιχμές για τους πρόσφυγες που κατέφθαναν στην Ελλαδα και το σχέδιο για πρόκληση πυρκαγιών», χαρακτηρίζοντας απάνθρωπες τις εν λόγω κατηγορίες. «Όχι και λίγοι Έλληνες πίστεψαν στο αφήγημα περί σαμποτάζ και υβριδικού πολέμου, το οποίο διένθισαν με ρητορική μίσους κατά των προσφύγων».

Η TAZ αναφέρεται επίσης στο επίμαχο βίντεο που έδειχνε αυτόκλητους ακροδεξιούς «σερίφηδες» να «συλλαμβάνουν» πρόσφυγες, ενώ φιλοξενούνται και αποσπάσματα ανακοινώσεων του ΚΚΕ για «το εκρηκτικό κοκτέιλ αντί-μεταναστευτικής πολιτικής και απουσίας μέτρων πρόληψης για τις πυρκαγιές». «Σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, η ευθύνη της κυβέρνησης για όλα αυτά είναι εγκληματική».

Η γερμανική ιστοσελίδα σχολιάζει το ότι η Ελλάδα «πέρασε ακόμη ένα καταστροφικό καλοκαίρι», αναφέροντας τις φωτιές στη Βοιωτία, την Κύθνο, τη Δυτική Αττική και την Πάρνηθα, καταγράφοντας επίσης τις αναφορές του EFFIS, αλλά και τις υποσχέσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη για αντιπυρική προστασία. «Ο πρωθυπουργός είχε υποσχεθεί δημοσίως στα μέσα Ιουλίου ότι η χώρα ήταν καλά προετοιμασμένη…».

«Αυτή ήταν η ίδια υπόσχεση με την αντίστοιχη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις αρχές του καλοκαιριού του 2021. Για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι πρόκειται για λόγια του αέρα. Η πύρινη κόλαση που ζει η Ελλάδα δεν λέει να τελειώσει. Ιδίως στο μέτωπο του Έβρου, η κατάσταση είναι τραγική», επισημαίνει η ΤΑΖ.

«Η οικολογική καταστροφή που προκλήθηκε από τις δασικές πυρκαγιές είναι τεράστια. Όχι μόνο για την απελευθέρωση τοξικών αερίων στην ατμόσφαιρα, αλλά και για το γεγονός πως μία προστατευμένη περιοχή όπως η Δαδιά που φιλοξενεί 36 είδη θηλαστικών και 219 είδη σπάνιων πτηνών, παραδόθηκε στις φλόγες».

«Στα μάτια των σκληρών επικριτών του, ο Μητσοτάκης (ο οποίος δείχνει απαθείς όταν πρόκειται για τις πυρκαγιές), είναι απλά… αποτυχημένος. Κατά την περιόδο διακυβέρνησης Μητσοτάκη, έχει καεί περίπου η διπλάσια έκταση δασών ετησίως κατά μέσο όρο, σε σχέση με τα προηγούμενα δέκα χρόνια.

Ο Μητσοτάκης είναι υπεύθυνος για τις κριτικές που του αποδίδονται: ενόσω οι πυρκαγιές κατάκαιγαν τον Έβρο και άλλες περιοχές, εκείνος βρισκόταν σε διακοπές και μάλιστα φωτογραφήθηκε με την κόρη του, Δάφνη, στην κορυφή ενός βουνού στη μακρινή Κρήτη, αναρτώντας τη φωτογραφία στα social media…», καταλήγει το ρεπορτάζ της ΤΑΖ

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter