Έκθετος και πάλι ο Μητσοτάκης με την πατέντα των εμβολίων

Έκθετος και πάλι ο Μητσοτάκης με την πατέντα των εμβολίων

Δεν έχει περάσει πολύς χρόνος από τότε που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης λοιδορούσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξη Τσίπρα όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε θέσει το θέμα της πατέντας των εμβολίων κατά του κορονοϊού και της παραγωγής τους από εθνικές φαρμακοβιομηχανίες.

Ήταν τότε που με αλαζονικό ύφος ο Κυριάκος Μητσοτάκης ειρωνευόταν στη Βουλή αποδίδοντας στον Αλέξη Τσίπρα ούτε λίγο ούτε πολύ, νοοτροπία… σοβιετική!

Δεν πέρασε πολύς καιρός τα δεδομένα άλλαξαν –τουλάχιστον λεκτικά- σε Επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού αρκετοί Ευρωπαίοι πολιτικοί στην ουσία δεν συμφωνούσαν με την απελευθέρωση των πατεντών, θέμα που είχε προκαλέσει διεθνώς η αλλαγή πλεύσης των ΗΠΑ με τον νέο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Τώρα η εφημερίδα ««Τα Νέα» συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη –πάντα φιλοκυβερνητική- ταράσσει τα νερά με το πρωτοσέλιδό της σύμφωνα με το οποίο ετοιμάζονται ελληνικά εμβόλια.


Πιο συγκεκριμένα η εφημερίδα κυκλοφορεί σήμερα υπό τον τίτλο «Ελληνικά εμβόλια κατά του κορωνοϊου»«Προς συμφωνία η εξαγορά πατέντας mRNA» Συμπληρώνοντας πως «η εγχώρια φαρμακοβιομηχανία συζητά με δύο αμερικανικές εταιρείες που βρίσκονται στο τελικό στάδιο δοκιμών. Επίσης διαπραγματεύεται την απόκτηση της πατέντας του ισραηλινού φαρμάκου».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 η κυβερνητική εκπρόσωπος, ερωτηθείσα για το μέσο που είναι φίλα προσκείμενο στην κυβερνητική γραμμή η Αριστοτελία Πελώνη απέφυγε να απαντήσει, ρίχνοντας την ευθύνη στις φαρμακοβιομηχανίες.

Πιο συγκεκριμένα όταν ρωτήθηκε η Αριστοτελία Πελώνη γιατί αποδοκιμάστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις πατέντες εμβολίων και τώρα μαθαίνουμε ότι ελληνικές εταιρείες είναι σε διαπραγμάτευση για τα «ελληνικά εμβόλια», η κυβερνητική εκπρόσωπος αρκέστηκε στο ότι «τότε οι φαρμακοβιομηχανίες έλεγαν οι ίδιες ότι δεν μπορούσαν».

Μόνον που δεν το έλεγαν αυτό οι φαρμακοβιομηχανίες, όπως είχε αποκαλύψει τότε το Documento.

Το θέμα ήταν πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη (και όχι μόνον) δεν ήθελε εγχώριες φαρμακοβιομηχανίες στο παιχνίδι και φθηνά εμβόλια παίζοντας θέλοντας ή όχι το παιχνίδι των μεγάλων κολοσσών του κλάδου…

Το σημείο που μπορείτε να δείτε το συγκεκριμένο απόσπασμα είναι μεταξύ του 10:42 -12ου λεπτού στο ακόλουθο βίντεο.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter