Έκθετος ο Πέτσας: Ως δια μαγείας το blog του Φουρθιώτη προσπαθεί τώρα να γίνει και site

Έκθετος ο Πέτσας: Ως δια μαγείας το blog του Φουρθιώτη προσπαθεί τώρα να γίνει και site

Απίστευτο θράσος φαίνεται να έχει ο άνθρωπος που χειρίζεται τις τελευταίες ώρες το blog protieidisi συμφερόντων του Μένιου Φουρθιώτη.

Μετά τις αποκαλύψεις του Documentonews.gr ότι πρόκειται επί της ουσίας για ένα παντελώς άγνωστο blog που δημιουργήθηκε μόνο και μόνο για να πάρει κομμάτι της πίτας που μοίρασε ο Πέτσας και η κυβέρνηση στα ΜΜΕ με πρόσχημα τον κορονοϊό, τώρα προσπαθούν να το κάνουν και site!

Λίγες ώρες μετά το πρώτο ρεπορτάζ μας, το πληκτρολόγιο εκείνου που χειρίζεται το blog protieidisinews.blogspot.com φαίνεται να πήρε φωτιά. Ξαφνικά εκεί που υπήρχαν αρχικά μονάχα δυο ειδήσεις – εκ των οποίων η μια ήταν το banner της καμπάνιας «Μένουμε Ασφαλείς», επιχειρήθηκε να «γεμίσει» άρον άρον με περιεχόμενο το blog.

Όμως τώρα επιχειρούν να καλύψουν και το εξίσου σημαντικό ατόπημα, με το ανύπαρκτο domain, επιχειρώντας να κάνουν το blog site!

Τι ακριβώς εννοούμε; Στην επίσημη λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση μετά από απίστευτη πίεση μηνών (που προήλθε κυρίως από το Documento, το documentonews.gr και το koutipandoras.gr) εμφανίζεται να έχει λάβει χρήματα το domain protieidisi.com.

Πριν λίγες ώρες, όταν επισκεφτήκαμε το εν λόγω domain, γινόταν αυτόματα redirect στο protieidisinews.blogspot.com.

Για να το πούμε όσο πιο απλά μπορούμε, το domain (σ.σ ένα site αν θέλετε) που είναι δηλωμένο στην επίσημη λίστα που έδωσε στο πλαίσιο της υποτιθέμενης “διαφάνειας” για τις διαφημιστικές καμπάνιες για τον κορονοϊό η κυβέρνηση δεν υπήρχε καν!

Τώρα, ως δια… μαγείας το domain protieidisi.com (https://web.archive.org/web/20200610172231/http://protieidisi.com/) δημιουργήθηκε και εμφανίζεται να λειτουργεί, χωρίς να γίνεται redirect σε άλλο όνομα (domain). Και έχει φυσικά το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο με το protieidisinews.blogspot.com. Το domain δηλαδή στο οποίο έκανε μέχρι πριν από λίγες ώρες redirect.

To ίδιο και με το apokaliptikalive.gr

Ό,τι έγινε με το όνομα (url) του blog “βιτρίνα” συνέβη και με το domain apokaliptikalive.gr. Όπως έγραφε το documentonews.gr το πρωί της Τετάρτης, γινόταν redirect στο apodikseislive.gr, site που προμοτάρει την εκπομπή “αποκαλυπτικά live του Φουρθιώτη. Και εδώ είχαμε το εξής ατόπημα. Στην επίσημη λίστα που δόθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο με τα MME που έλαβαν χρηματοδότηση έχει δηλωθεί ένα domain που επί της ουσίας δεν λειτουργούσε!

Τώρα, φαίνεται να αντιστράφηκε η κατάσταση και οι ρόλοι. Το domain apokaliptikalive.gr ήρθε στην επιφάνεια (σ.σ εμφανίζεται δηλαδή ως κύριο domain του site που προμοτάρει την εκπομπή του παρουσιαστή και έχει πάρει χρήματα από την πανάκριβη καμπάνια), ενώ το apodikseislive.gr κάνει redirect σε αυτό.

Το επόμενο βήμα μετά από τις τόσες απροκάλυπτες αλλαγές που έγιναν για να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα είναι να δούμε το blog ή το site να παίρνουν βραβείο Πούλιτζερ για την… «αποκαλυπτική» τους δημοσιογραφία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter