Εκτιμήσεις για νέα άνοδο στην τιμή της βενζίνης

Εκτιμήσεις για νέα άνοδο στην τιμή της βενζίνης

Σε υψηλά επίπεδα παραμένει η τιμή της βενζίνης σε πανελλαδικό επίπεδο, καθώς ανέρχεται στα 2,045 ευρώ ανά λίτρο. Παρά το γεγονός πως έχει διαπιστωθεί μείωση σε ορισμένα πρατήρια της χώρας, ελάχιστα κάτω από το όριο των 2 ευρώ, εκφράζονται ανησυχίες για νέο «άλμα» στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Αιτία, σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, η αύξηση της ζήτησης καυσίμων σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και η «κατρακύλα» του ευρώ στην ισοτιμία με το δολάριο. Πρόκειται για συνιστώσες οι οποίες είναι πολύ πιθανό να διαμορφώσουν νέα δεδομένα και στην ελληνική αγορά.

Μάλιστα, ορισμένες εκτιμήσεις για την Αττική κάνουν λόγο για διαμόρφωση της τιμής μεταξύ 2,1 – 2,2 ευρώ ανά λίτρο, ενώ ανοδική τάση πιθανότατα θα παρουσιάσει και το πετρέλαιο κίνησης, καθώς υπάρχουν προβλέψεις για τιμή 1,9 ευρώ ανά λίτρο.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του globalpetrolprices, που παρακολουθεί τις τιμές των καυσίμων ανά χώρα, η Ελλάδα βρίσκεται στην όγδοη θέση με την ακριβότερη τιμή βενζίνης στην Ευρώπη, με χώρες όπως η Ισλανδία, η Ελβετία, η Νορβηγία, η Φιλανδία, η Δανία, η Ολλανδία αλλά και η Βρετανία να βρίσκονται στις παραπάνω θέσεις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter