Εκτός από τον «Βίκο» ο Μητσοτάκης είχε «στήσει» συζήτηση και με άνεργο (Video)

Εκτός από τον «Βίκο» ο Μητσοτάκης είχε «στήσει» συζήτηση και με άνεργο (Video)

Σάλος προκλήθηκε προ ημερών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όταν αποκαλύφθηκε ότι νεαρός τον ο οποίο ο πρωθυπουργός παρουσίασε ως παράδειγμα brain gain, είναι στην πραγματικότητα ο γιος του ισχυρού άνδρα της βιομηχανίας «Βίκος» και βέβαια δεν επέστρεψε στην Ελλάδα επειδή βρήκε μια καλή δουλειά όπως σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης, αλλά επειδή θα εργαστεί στην επιχείρηση του πατέρα του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το επιτελείο του δεν θ’ άφηναν ποτέ την πραγματικότητα να καταστρέψει όσα με κόπο προσπαθούν να επικοινωνήσουν στους πολίτες. Δεδομένου ότι για εκείνους τα πάντα είναι επικοινωνία, όπως κάποτε εν τη ρύμη του λόγου του είχε πει ο κ. Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου δεν έχουν το παραμικρό δισταγμό να προβάλλουν  ιστορίες ανθρώπων οι οποίες ενισχύουν το εκάστοτε αφήγημά τους, χωρίς φυσικά να τους απασχολεί αν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Το documentonews.gr αποκαλύπτει σήμερα ότι η περίπτωση του νεαρού Παύλου Σεπετά, γιού του Πέτρου Σεπετά, του ανθρώπου πίσω από τη βιομηχανία «Βίκος», δεν είναι μοναδική. Τον Απρίλιο του 2020, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σε συζήτηση με τον πρόεδρο του ΟΑΕΔ και τον επικεφαλής των καταστημάτων «Κουλουράδες». Το αντικείμενο της συζήτησης, ήταν η παρουσίαση δράσεων για τη στήριξη των ανέργων. Στην εν λόγω τηλεδιάσκεψη, η οποία καταγράφηκε σε βίντεο, συμμετείχε και ο κύριος Γιάννης Σοφρωνάς, άνεργος από τον Σεπτέμβριο του 2018, όπως πληροφορεί το σχετικό δελτίο Τύπου.  Ο Γιάννης Σοφρωνάς, δεν είναι ωστόσο τυχαίο πρόσωπο και όπως φαίνεται το πρωθυπουργικό επιτελείο δεν χρειάστηκε να ψάξει πολύ για να τον βρει.

Ο Σοφρωνάς, όπως πληροφορείται το documentonews.gr είναι σύζυγος της Άννας Κουτσουράκη, η οποία υπηρετεί στη γραμματεία διοίκησης του ΟΑΕΔ. Είναι πρόσωπο δηλαδή το οποίο βρίσκεται κοντά στη διοίκηση του Οργανισμού η οποία μαζί με τον πρωθυπουργό, διαφημίζει δράσεις για τους ανέργους. Ο άνεργος που εμφάνισαν οι συνεργάτες του πρωθυπουργού, στη σύντομη παρέμβασή του, δεν μίλησε ιδιαίτερα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ένας άνθρωπος χωρίς εργασία, αλλά φρόντισε να εκθειάσει το έργο της κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη προσωπικά. Μεταξύ άλλων είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: «γνωρίζετε πολύ καλά τι σημαίνουν οι δημόσιες σχέσεις, είστε το πρόσωπο επικοινωνίας της χώρας με το εξωτερικό και τα πηγαίνετε περίφημα σ’ αυτό το πράγμα», ενώ πρόσθεσε ότι τους τελευταίους μήνες η Ελλάδα ισχυροποιεί το brand της και θα δημιουργηθούν επενδυτικές ευκαιρίες. «Πιστεύω ότι τα πράγματα θα πάνε προς το καλύτερο» είχε καταλήξει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε με άλλα λόγια απέναντι ίσως στον μόνο άνεργο που βλέπει τα πράγματα με αισιοδοξία, χάρη στο σπουδαίο έργο που επιτελεί η κυβέρνηση. Σημειωτέον ότι η σύζυγος του κ. Σοφρωνά, Άννα Κουτσουράκη φέρεται να διορίστηκε στον ΟΑΕΔ από τον κουμπάρο της Ηλία Κικίλια ο οποίος διοικούσε τον Οργανισμό μέχρι το 2013. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονταν σε ερώτησή τους προς την κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου, τρεις βουλευτές της ΝΔ την εποχή εκείνη: οι κύριοι Νικολόπουλος, Καράογλου και Καρυπίδης. Ανεξαρτήτως αυτού πάντως και χωρίς να κρίνεται στο παρόν δημοσιεύμα το έργο της κ. Κουτσουράκη, είναι ενδιαφέρον ότι για κάθε τι που η κυβέρνηση θέλει να διαφημίσει δημιουργεί μια όμορφη ιστορία που όμως δεν έχει την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα που ζει ο μέσος πολίτης. Είναι πλέον σαφές ότι αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με το αφήγημα του κ. Μητσοτάκη και του επιτελείου του, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter