Εκτός βουλής η Χρυσή Αυγή – Που πήγαν οι ψήφοι;

Εκτός βουλής η Χρυσή Αυγή – Που πήγαν οι ψήφοι;

Το ακροδεξιό μόρφωμα, η Χρυσή Αυγή δεν κατορθώνει να συγκεντρώσει το 3% που απαιτείται για να μπει στη Βουλή, κάτι που επιβεβαίωσε και  το Υπουργείο Εσωτερικών. 

Όσο μεγαλώνει μάλιστα η ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων το ποσοστό της μειώνεται. Με ενσωματωμένο το 77,20% των εκλογικών τμημάτων της χώρας, λαμβάνει ποσοστό 2,96% έναντι 6,99% που είχε πάρει στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, ποσοστό που της εξασφάλισε 18 έδρες.

Σημειώνεται πως η Χρυσή Αυγή είχε «πετύχει» 4,87% (275.734 ψήφους) στις Ευρωεκλογές που προηγήθηκαν ενώ το 2014 είχε ένα ποσοστό 9,39% (536.913 ψήφους).

Αλλά που πήγαν όλες αυτές οι ψήφοι;

Όπως όλα δείχνουν, το ακροδεξιό «φλερτ» της Νέας Δημοκρατίας με την ακροδεξιά ρητορική και τις μεταγραφές από τον ακροδεξιό χώρο είχαν ως αποτέλεσμα να ενσωματωθεί ένα μεγάλο μέρος σε αυτήν.

«Εξαιρετικό συμβολισμό» χαρακτηρίζει τη διαφαινόμενη απουσία της ΧΑ από τη νέα Βουλή ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης . 

Ωστόσο, τονίζει ότι εκτός από αυτό όμως, από άποψη ουσίας δεν εξαφανίστηκαν οι φασίστες, υποστηρίζοντας ότι οι παλιοί ψηφοφόροι της ΧΑ ενσωματώθηκαν στη ΝΔ δίνοντάς της τη νίκη.

«Η Χ.Α κατά πάσα πιθανότητα εκτός Βουλής. Αναμφίβολα είναι ένας εξαιρετικός συμβολισμός. Από άποψη ουσίας όμως δεν εξαφανίστηκαν οι φασίστες. Απλώς ενσωματωθηκαν στη ΝΔ ως ψηφοφόροι που της έδωσαν τη νίκη», αναφέρει χαρακτηριστικά στο Twitter.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter