Εκτός εαυτού ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε αγενώς σε Ολλανδή δημοσιογράφο για το προσφυγικό

Εκτός εαυτού ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε αγενώς σε Ολλανδή δημοσιογράφο για το προσφυγικό

Kατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, o Έλληνας πρωθυπουργός έχασε τη ψυχραιμία του όταν ολλανδή δημοσιογράφος τον κατηγόρησε ανοιχτά ότι ψεύδεται σε ό,τι ισχυρίζεται για το ζήτημα των παράνομων επαναπροωθήσεων προσφύγων.

Πιο συγκεκριμένα η ερώτηση της δημοσιογράφου διατυπώθηκε ως εξής :

«Πότε θα σταματήσετε να λέτε ψέματα για τα pushbacks; Γιατί δεν είστε ειλικρινής;»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, φανερά πανικόβλητος από την ευθύτητα της, έχασε την ψυχραιμία του και σε αγενή τόνο απάντησε ως εξής:

«Δεν θα έρχεστε εδώ και να με προσβάλλετε. Είμαι ξεκάθαρος; Μιλάω τώρα, Δε θα με διακόπτετε. Δεν θα δεχτώ να προσβάλλετε εμένα σε αυτό το γραφείο ή τους Έλληνες πολίτες με κατηγορίες και εκφράσεις που δεν υποστηρίζονται από γεγονότα όταν αυτή η χώρα αντιμετωπίζει μία προσφυγική κρίση με μεγάλη ένταση και σώζει χιλιάδες ανθρώπους στη θάλασσα. Το κάνουμε αυτό κάθε μέρα. «Να ρίξετε την ευθύνη σε αυτούς που εργαλειοποιούν το προσφυγικό και στέλνουν πολίτες από μία ασφαλή χώρα, την Τουρκία. Η ζωή τους δεν κινδυνεύει. Έχουμε σκληρή αλλά δίκαια πολιτική στο προσφυγικό».

Εν συνεχεία μάλιστα, αφού διέψευσε την δημοσιογράφο, έσπευσε να της παρουσιάσει την κατάσταση στα κέντρα υποδοχής προσφύγων των ελληνικών νησιών, αφού πρώτα ρώτησε, υψώνοντας τους τόνους αν έχει η ίδια επισκεφθεί τη Σάμο. Η απάντηση της, ωστόσο, ήταν σαφής:

«Ναι έχω πάει» .

Παρόλα αυτά ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αυταρχικό τόνο επισήμανε με εκνευρισμό :

«Όχι, δεν έχετε πάει. Κοιτάξτε, δε θα έρχεστε εδώ σε αυτό το κτίριο και θα με προσβάλλετε. Είμαι ξεκάθαρος; Μιλάω τώρα, δε θα με διακόπτετε, σας άκουσα πολύ προσεκτικά».

Μάλιστα, καταλήγοντας, δε δίστασε να παρουσιάσει τις δομές φιλοξενίας ως χώρους καθαρούς που τελούν υπό άψογες συνθήκες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter