Εκτός εαυτού πάλι ο Άδωνης: «Δεν σας πνίγει κανένα δίκιο» φώναξε σε αρτοποιό που ζήτησε κυβερνητική στήριξη λόγω ακρίβειας (Video)

Εκτός εαυτού πάλι ο Άδωνης: «Δεν σας πνίγει κανένα δίκιο» φώναξε σε αρτοποιό που ζήτησε κυβερνητική στήριξη λόγω ακρίβειας (Video)

Έξω από τα ρούχα του τον έβγαλε τον Άδωνη Γεωργιάδη ένας αρτοποιός ο οποίος θέλησε να πει τα πράγματα με το όνομά τους την ώρα που η τιμή στο ψωμί έχει εκτοξευθεί στο 1 ευρώ.

Ο αρτοποιός, Μιχάλης Σέκας που ήταν καλεσμένος στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ μίλησε έξω από τα δόντια για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά και την ακρίβεια που έχει χτυπήσει και το κλάδο τους οδηγώντας επαγγελματίες και καταναλωτές σε αδιέξοδο.

Όπως κατήγγειλε η τιμή του ψωμιού πήγε στο 1 ευρώ από 0,80 λεπτά και θα έπρεπε σύμφωνα με την έκρηξη στην τιμή του αλευριού να πάει στο 1,30 αλλά αυτό δεν είναι εφικτό καθώς «ο κόσμος δεν θα μπορεί να αγοράσει ψωμί και θα κλείσω» ανέφερε ο κ. Σέκας.

«Επωμιζόμαστε τις αυξήσεις για να είμαστε εδώ ζωντανοί. Το πρόβλημα είναι ζωτικό και λυνόταν εύκολα. Ο εκάστοτε υπεύθυνος να χτυπήσει το πρόβλημα στην καρδιά του, στους εισαγωγείς σιτηρών. Να παρέμβει το κράτος. Είναι απλό και θα έπρεπε να λυθεί. Βγήκε στην αγορά και δεν θα μαζευτεί το πρόβλημα εύκολα. Μακάρι να πέσει η τιμή στο αλεύρι και να ρίξουμε και εμείς τις τιμές να ανασάνει ο κόσμος» συνέχισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση πρέπει να χτυπήσει το πρόβλημα στη ρίζα, δηλαδή στους εισαγωγείς των σιτηρών και να του επιδοτήσει.

«Το κράτος είναι μία επιχείρηση και πρέπει να μεριμνήσει όπως μεριμνούμε και εμείς», ενώ συμπλήρωσε ότι: «Είναι αδιανόητο αυτό που ζούμε, πάμε για κλείσιμο» σημείωσε και τόνισε πως «μπαίνουμε μέσα κάθε μήνα, δουλεύουμε για το μηδέν».

Άδωνης: Βγήκα για να αποκαταστήσω την πραγματικότητα

Ωστόσο, τα λεγόμενα του κ. Σέκα δεν άρεσαν καθόλου στον Άδωνη Γεωργιάδη ο οποίος παρενέβη τηλεφωνικά για να αποκαταστήσει την αλήθεια αφού όπως είπε αυτά που ακούστηκαν ήταν ψέματα.

«Βγήκα για να αποκαταστήσω την πραγματικότητα. Η ΔΙΜΕΑ κάνει ασταμάτητα ελέγχους και έχει βάλει τα μεγαλύτερα πρόστιμα στην ιστορία σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, χονδρεμπορικές αλυσίδες, όχι στον κ. Σέκο. Πρόστιμα από 150.000 μέχρι 600.000 – 700.000. Δηλαδή η υπηρεσία μας πάει πρώτα στους μεγάλους και όχι στους μικρούς όπως ακούστηκε προηγουμένως».

Για την αύξηση στην τιμή του ψωμιού ανέφερε «νομίζω όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι το στάρι έχει τετραπλασιαστεί παγκόσμια. Το στάρι δεν είναι εγχώρια παραγόμενο προϊόν, η μεγαλύτερη ποσότητα είναι εισαγόμενη». Ο κ. Σέκος πρότεινε στον κ. Γεωργιάδη η κυβέρνηση να βοηθήσει τον εισαγωγέα για να μην βγαίνουν στην αγορά οι ανατιμήσεις. «Να επιδοτήσουμε το ρεύμα, το στάρι και πόσα αγαθά ακόμα; Αντιλαμβάνεστε πως αυτό χρειάζεται άπειρα χρήματα; Έχουμε άπειρα χρήματα; Εσάς ως επιχείρηση δεν σας έχει στηρίξει αυτή η κυβέρνηση; και φωνάζετε τόση ώρα;» είπε ο κ. Γεωργιάδης για να του απαντήσει ο κ. Σέκος: «φωνάζω γιατί με πνίγει το δίκιο!».

«Δεν σας πνίγει κανένα δίκιο. Είπατε ότι δεν κάνουμε ελέγχους στους μεγάλους… Αυτό είναι μεγάλο ψέμα. Άρα δεν σας πνίγει κανένα δίκιο και σας έχουμε στηρίξει, η ομοσπονδία τέσσερις φορές. Εδώ έχουμε πόλεμο» είπε ο Άδωνης Γεωργιάδης. «Όπως επιδοτήσατε το ρεύμα να επιδοτήσετε και το στάρι», ανέφερε ο κ. Σέκος για να του πει ο υπουργός: «η επιδότηση του ρεύματος θα φτάσει στον φούρνο».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter