Εκτός ελέγχου η φωτιά στη Λαμία: Εκκενώνονται οικισμοί – Κάηκαν σπίτια (Video)

Εκτός ελέγχου η φωτιά στη Λαμία: Εκκενώνονται οικισμοί – Κάηκαν σπίτια (Video)

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στη Λαμία καθώς η φωτιά που ξεκίνησε από τον Αφανό εξαπλώνεται στο βόρειο τμήμα της πόλης με τις φλόγες να έχουν ήδη κάψει μία αποθήκη και δύο σπίτια. Λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα δόθηκε εντολή εκκένωσης των περιοχών Νέα Μαγνησία, Μεγάλη Βρύση και Αγία Παρασκευή προς Στυλίδα.

Η φωτιά βρίσκεται στο ύψος της Νέας Μαγνησίας, ανατολικά της πόλης, αφού πέρασε τον δρόμο Λαμίας-Δομοκού, όπου υπάρχουν και βιομηχανικές εγκαταστάσεις και έχει αναπτύξει μέτωπο που ξεπερνά τα 2,5 χιλιόμετρα και οι άνεμοι είναι ιδιαίτερα ισχυροί.

Ο δήμαρχος Λαμίας Θύμιος Καραΐσκος για μία ακόμη φορά ζητά ενισχύσεις από εναέρια μέσα σημειώνοντας πως «εδώ και τρεις ώρες ζητάμε να μας ενισχύσουν με εναέρια μέσα. Δεν τα βγάζουμε πέρα. Θα καεί ο κόσμος, θα καούν τα σπίτια. Εκκενώνουμε τις περιοχές τη μία μετά την άλλη, με βαριά χωματουργικά μηχανήματα δημιουργούμε αντιπυρικές ζώνες γύρω από εγκαταστάσεις αλλά και οικιστικές περιοχές» και συμπληρώνει «όσο έχουμε καιρό ακόμη, όσο είναι ημέρα ζητάμε ενισχύσεις από αέρος για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε. Διαφορετικά θα είναι εφιαλτική η νύχτα».

Τέσσερις τραυματίες από τη φωτιά στη Λαμία

Σύμφωνα με το lamiareport, ένας πυροσβέστης και δύο πολίτες ζήτησαν βοήθεια λόγω αναπνευστικών προβλημάτων, ενώ ένας ακόμη πυροσβέστης τραυματίστηκε ελαφρά στην προσπάθειά του να προσεγγίσει επικίνδυνη εστία σε δύσβατο σημείο.

Συνεχείς εκκενώσεις

Στις 18:40 εστάλη νέο 112 που αφορά την εκκένωση της Κάτω Τιθορέας.

Νωρίτερα, ήχησε το 112 με εντολή προς τους κατοίκους της Λαμίας που μένουν προς το βόρειο τμήμα της πόλης να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους ενώ την ίδια ώρα η φωτιά πέρασε το δρόμο Λαμίας Δομοκού καίει τώρα μέσα στον Ξηριά και κατευθύνεται προς τη Νέα Μαγνησία.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή της Νέας Μαγνησίας από τη στιγμή που πέρασε η φωτιά από την εθνική οδό Λαμίας – Δομοκού έχει κάψει αρκετά στρέμματα χαμηλής βλάστησης με αποτέλεσμα να φτάσει στην βόρεια πλευρά της συνοικίας όπου οι φλόγες απειλούν σοβαρα όπως θα δείτε στο σχετικό βίντεο οικία που βρίσκεται στο σημείο.

Νωρίτερα, σήμανε συναγερμός στον οικισμό Αφανό καθώς ξέσπασε φωτιά κοντά σε σπίτια. Η φωτιά που βρίσκεται στα βόρεια της πόλης της Λαμίας ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σύμφωνα με το lamianow.gr και πήρε αμέσως διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Σύμφωνα με το Lamiareport.gr φαίνεται να έχει καεί αποθήκη στη συμβολή των οδών Σαρανταπόρου και Μπιζανίου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter