Εκτός ελέγχου η κατάσταση: Ρεβεγιόν στο… σπίτι και νέα μέτρα φέρνουν τα 21.657 κρούσματα – Σήμερα οι ανακοινώσεις

Εκτός ελέγχου η κατάσταση: Ρεβεγιόν στο… σπίτι και νέα μέτρα φέρνουν τα 21.657 κρούσματα – Σήμερα οι ανακοινώσεις

Διαφορετική αναμένεται να είναι και η φετινή Πρωτοχρονιά καθώς η εφαρμογή των νέων μέτρων που προγραμμάτιζε η κυβέρνηση να ξεκινήσει μετά τις γιορτές και συγκεκριμένα 3 Ιανουαρίου τελικά θα ξεκινήσει νωρίτερα και συγκεκριμένα πριν αλλάξει ο χρόνος. 

Η εκτίναξη των κρουσμάτων στα 21.657 όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο ΕΟΔΥ οδηγεί στη λήψη νέων μέτρων πριν την Πρωτοχρονιά με την κυβέρνηση να βρίσκεται σε πανικό αφού άρχισε να συνειδητοποιεί πως η μετάλλαξη Όμικρον δεν καταλαβαίνει από γιορτές. Έτσι, όσοι είχαν προγραμματίσει να βγουν σε νυχτερινά κέντρα και κλαμπ τελικά θα κάνουν ρεβεγιόν στα… σπίτια τους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, από τα απόγευμα της Τρίτης ουσιαστικά επιβεβαίωσε τις παραπάνω πληροφορίες, αναφέροντας ότι μπορεί τα μέτρα να εφαρμοστούν νωρίτερα ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκε και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Συσκέψεις και νέα μέτρα

Σήμερα το πρωί  στις 9:30 θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του υπουργού Υγείας και του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, υπό τον  Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος επέλεξε για ακόμα μια φορά να πάει διακοπές παρά την ανησυχητική κατάσταση που επικρατεί εδώ και μέρες στη χώρα. Στη συνέχεια και συγκεκριμένα στις 12:00 θα συνεδριάσει η Επιτροπή των ειδικών, η οποία αξιολογώντας τα νέα δεδομένα, θα επανατοποθετεί, καταθέτοντας σχετική πρόταση στην κυβέρνηση για τα μέτρα που πρέπει να τεθούν σε ισχύ άμεσα και όπως όλα δείχνουν η εφαρμογή τους θα ξεκινήσει από την Πέμπτη στις 6 το πρωί.

Τα μέτρα που έχουν ήδη ανακοινωθεί για τις 3 Ιανουαρίου και όπως όλα δείχνουν θα εφαρμοστούν νωρίτερα είναι τα εξής:

Για την εστίαση – διασκέδαση:

· λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης έως τις 12.00 τα μεσάνυχτα, ενώ η μουσική προς το παρόν επιτρέπεται, αλλά αν δεν τηρηθεί το συγκεκριμένο μέτρο, θα διακοπεί και η μουσική.

· Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95), ή διπλής από τους εργαζόμενους στην εστίαση,

· Οι πελάτες θα είναι μόνο καθήμενοι,

· επιβάλλονται μετρικές αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα και

· Μέχρι 6 άτομα στο τραπέζι

Για την εργασία:

· Τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που θα εφαρμοστεί έως και 50% και

· κυλιόμενο ωράριο

Για τα γήπεδα:

· πληρότητα εμβολιασμένων θεατών θα είναι έως το 10% της χωρητικότητας τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα.

· Αν το μέτρο δεν τηρηθεί οι αγώνες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών

Επίσης για τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων η επίσκεψη θα γίνεται μόνο με pcr test 48 ωρών, ενώ για τα νοσοκομεία/νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια.

Για τα σούπερ μάρκετ και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι ήδη υποχρεωτική η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95), ή διπλής από τους εργαζόμενους στην εστίαση, στα ΜΜΜ, σούπερ μάρκετ και όπου υπάρχει συνωστισμός.

 

 

 

 

 

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter