Εκτός ελέγχου οι τιμές της βενζίνης: Στα 2,20 ευρώ το λίτρο εκτινάχθηκε η μέση τιμή- «Ανεβαίνει τρία λεπτά την ημέρα»

Εκτός ελέγχου οι τιμές της βενζίνης:  Στα 2,20 ευρώ το λίτρο εκτινάχθηκε η μέση τιμή- «Ανεβαίνει τρία λεπτά την ημέρα»

Τρία λεπτά την ημέρα ανεβαίνει η τιμή της βενζίνης τις τελευταίες τρεις ημέρες, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Αττικής πρατηριούχων εμπόρων καυσίμων, Νίκο Παπαγεωργίου ενώ οι πρατηριούχοι φοβούνται ότι η τιμή της θα φτάσει ακόμα και τα 3 ευρώ.

«Είναι οι τιμές που δίνουν τα διυλιστήρια καθημερινά» επισήμανε μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑΙ.

Στην Αττική σήμερα η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης κυμαίνεται στο 2,20 η «100άρα» στα 2,38€, ενώ το πετρέλαιο κίνησης στα 1,85€. Την ίδια στιγμή, στα νησιά  οι τιμές έχουν πάρει «φωτιά». Στην Αλόννησο η απλή αμόλυβδη έφτασε τα 2,60, στην Κάλυμνο τα 2,51 και στη Ρόδο τα 2,43 ευρώ.

Ερωτηθείς ο κ. Παπαγεωργίου αν οι πρατηριούχοι αυθαιρετούν και πώς είναι δυνατόν η τιμή να αυξάνεται κάθε μέρα είπε:  «Δεν ξέρω αν υπάρχουν μικρές περιπτώσεις που αυθαιρετούν. Τα πρατήρια δεν έχουν την δυνατότητα να αγοράζουν μεγάλες ποσότητες. Άρα παίρνουν μικρές ποσότητες».

Με τη σειρά της η  πρόεδρος της Ένωσης των βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα, μιλώντας το πρωί στο MEGA αναφέρθηκε στο ζήτημα της νοθείας επισημαίνοντας ότι γίνεται μεγάλο πάρτι με το υγραέριο, καθώς κάποιοι πωλούν το βιομηχανικό υγραέριο ως κίνησης γιατί έχει λιγότερους φόρους ενώ το βιομηχανικό δεν κάνει για τα αυτοκίνητα και τα καταστρέφει.

Οι ακριβότερες περιοχές

Σε αρκετές περιοχές της χώρας η τιμή του λίτρου στην αμόλυβδη έχει φθάσει πλέον τα 2,50 ευρώ, όπως στην Κύθνο, την Σαντορίνη, την Αμοργό σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega.

Κύθνος: 2,50 ευρώ
Αμοργός και Σαντορίνη: 2,489 ευρώ και 2,48 ευρώ αντίστοιχα
Παξοί: 2,57 ευρώ
Νίσυρος: 2,61 ευρώ
Νομός Καβάλας: 2,20 ευρώ
Νομός Θεσπρωτίας: 2,21 ευρώ
Νομός Ηρακλείου: 2,25 ευρώ
Νομός Κέρκυρας: 2,25 ευρώ
Νομός Φωκίδας: 2,26 ευρώ
Νομός Κυκλάδων: 2,38 ευρώ
Νομός Ευρυτανίας: 2,31 ευρώ
Νομός Δωδεκανήσου: 2,32 ευρώ

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter