Εκτός ελέγχου το Κόσοβο – Άγρια επεισόδια και δεκάδες τραυματισμοί στην πόλη Ζβέτσαν (Videos)

Εκτός ελέγχου το Κόσοβο – Άγρια επεισόδια και δεκάδες τραυματισμοί στην πόλη Ζβέτσαν (Videos)

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στο Κόσοβο, καθώς στην πόλη Ζβέτσαν σημειώθηκε συμπλοκή της μονάδας καταστολής διαδηλώσεων της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης KFOR του ΝΑΤΟ με σέρβους διαδηλωτές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της KFOR, περίπου 25 άνδρες της ειρηνευτικής δύναμης του ΝΑΤΟ τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς.

Οι άντρες της KFOR προσπάθησαν να απεγκλωβίζουν θωρακισμένο όχημα της αστυνομίας του Κοσόβου που βρέθηκε υπό τον κλοιό διαδηλωτών μπροστά από το δημαρχείο της πόλης και επήλθε η σύγκρουση. Η KFOR έκανε χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου. Οι διαδηλωτές απάντησαν πετώντας πέτρες και άλλα αντικείμενα ενώ πυρπόλησαν και όχημα της αστυνομίας του Κοσόβου.

Το πρακτορείο ειδήσεων Tanjug ανακοίνωσε ότι ένας δημοσιογράφος του τραυματίστηκε όταν έπεσε στα πόδια του μία χειροβομβίδα κρότου.

Αργά το απόγευμα οι διαδηλωτές αποχώρησαν από το κέντρο της πόλης Ζβέτσαν και ηρέμησε η κατάσταση ωστόσο, όπως μεταδίδουν τα σερβικά ΜΜΕ, η ένταση παραμένει και ο κόσμος ανησυχεί για τις εξελίξεις. Στις άλλες πόλεις του βορείου Κοσόβου όπου πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις (Λεπόσαβιτς, Ζούμπιν Πότο) δεν σημειώθηκαν επεισόδια.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν σθεναρά τις βίαιες ενέργειες των διαδηλωτών σήμερα στο Ζβετσάν, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης εκρηκτικών κατά των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ (KFOR) που επιδιώκουν να διατηρήσουν την ειρήνη», έσπευσε να δηλώσει ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Κόσοβο.

Την ίδια στιγμή, η σερβική δημόσια τηλεόραση (RTS) μετέδωσε ότι υπάρχουν τραυματίες και στις δύο πλευρές. Ο Γ.Γ. του υπουργείου Άμυνας της Σερβίας, Νέμανια Στάροβιτς δήλωσε στην RTS ότι δύο διαδηλωτές φέρουν τραύματα από βλήματα πυροβόλου όπλου.

Πηγή: ΑΡ, Euronews

Διαβάστε επίσης:

Κόσοβο: Στρατιώτες του ΝΑΤΟ αναπτύχθηκαν σε τρία δημαρχεία

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter