Μάχη με τις φλόγες σε Μάνδρα και Λουτράκι – Εκκενώσεις οικισμών, κοντά στα διυλιστήρια η φωτιά (Video)

Μάχη με τις φλόγες σε Μάνδρα και Λουτράκι – Εκκενώσεις οικισμών, κοντά στα διυλιστήρια η φωτιά (Video)

Μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει το πύρινο μέτωπο των Δερβενοχωρίων, που πλέον έχει κυκλώσει οικισμούς στη Μάνδρα, ενώ λίγο μετά τις 19:30 εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκενώσεις προς Ελευσίνα. Στο Λουτράκι, κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης  οι δημοτικές κοινότητες Λουτρακίου – Περαχώρας και Ισθμίας της Δημοτικής Ενότητας Λουτρακίου – Περαχώρας και της Δημοτικής Κοινότητας Αγίων Θεοδώρων. Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη ώστε οι φλόγες να μη φτάσουν στα διυλιστήρια.

Το νέο 112 στη Μάνδρα αφορά τις περιοχές Λουτρόπυργο, ‘Ανω Βλυχάδα, Συνοικισμό Όθωνα και Ευταξία, καλώντας τους κατοίκους να εκκενώσουν τους οικισμούς τους λόγω της πυρκαγιάς. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Λουτρόπυργος, ‘Ανω Βλυχάδα, Συνοικισμός Όθωνα και Ευταξία εκκενώστε τώρα προς Ελευσίνα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Νωρίτερα, εντολή για διακοπή της κυκλοφορίας στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου από τα διόδια της Ελευσίνας μέχρι την Κόρινθο, δόθηκε λίγο μετά τις 18:30 το απόγευμα της Τρίτης, για να διευκολυνθεί το έργο της πυροσβεστικής στην πυρκαγιά στο Λουτράκι.

Μήνυμα από το 112 εστάλη και στους κατοίκους της Νέας Περάμου, με την Πολιτική Προστασία να καλεί τους πολίτες να παραμείνουν σε ετοιμότητα.


πηγή βίντεο: Eurokinissi

Πλησιάζει τα διυλιστήρια η πυρκαγιά του Λουτρακίου

Το δεύτερο μεγάλο μέτωπο καίει στην Κορινθία. Μήνυμα από το 112 εστάλη λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Τρίτης στους κατοίκους του οικισμού Γλυκιά Ζωή για εκκένωση προς τους Αγίους Θεοδώρους.

Η φωτιά έχει πλησιάσει αρκετά τα διυλιστήρια και ως εκ τούτου δόθηκε εντολή να εκκενωθεί ο οικισμός που βρίσκεται κοντά.

Με δηλώσεις που έκανε νωρίτερα στην ΕΡΤ, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Χαρίλαος Βυτινιώτης ανέφερε ότι η φωτιά «έφυγε από τους οικισμούς Γαλήνης και Παράδεισου και κατευθύνεται προς τις ακτές του Σαρωνικού. Μεσολαβούν οι παράδρομοι, η εθνική οδός, ο προαστιακός, η παλιά εθνική οδός και μετά είναι οι οικισμοί, που αν κατέβει εκεί θα είναι δύσκολα τα πράγματα».

Διαβάστε επίσης: Μήνυμα από 112 για εκκένωση του οικισμού Γλυκιά Ζωή στους Αγίους Θεοδώρους

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter