Εκτός φυλακής ο χρυσαυγίτης Νίκος Μίχος

Εκτός φυλακής ο χρυσαυγίτης Νίκος Μίχος

Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών αποφάσισε παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση, την αναστολή έκτισης ποινής του πρώην χρυσαυγίτη, Νίκου Μίχου.

Ο Νίκος Μίχος ο οποίος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη πέντε ετών για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής βγαίνει από τις φυλακές Δομοκού μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα.

Σημειώνεται πως η απόφαση του δικαστηρίου ήταν αντίθετη με την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος εισηγήθηκε να μην αποφυλακιστεί ο κατηγορούμενος επειδή δεν προκύπτει κάποιος νέος λόγος από αυτούς που είχε επικαλεστεί ενώπιον του δικαστηρίου που τον είχε καταδικάσει αρχικά.

Το πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής και πρώην μέλος της κοινοβουλευτικής της ομάδας δεν έδωσε το παρών στη δικαστική αίθουσα και εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του, Στυλιανό Γρηγορίου, ο οποίος ανέφερε ότι ο Νίκος Μίχος είναι καρκινοπαθής και στη φυλακή δεν του έχει δοθεί η δυνατότητα να κάνει συμπληρωματικές εξετάσεις για να δει σε ποια κατάσταση βρίσκεται η υγεία του, όπως και ότι χρήζει νευροχειρουργικής επέμβασης για δισκοπάθεια.

Παράλληλα ο ίδιος, σημείωσε επίσης, ότι ο Νίκος Μίχος είναι ο μόνος κατηγορούμενος της δίκης της Χ.Α. στον οποίο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της έμπρακτης μεταμέλειας και ότι έχει μόνιμη κατοικία και δεν ειναι ύποπτος φυγής.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο Νίκος Μίχος έχει εκτίσει (μαζί με τα ημερομίσθια στη φυλακή) ποινή 25 μηνών και 18 ημερών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter