Εκτός γραμμής Κεραμέως η Ζέτα Μακρή για το 50+1 στα σχολεία

Εκτός γραμμής Κεραμέως η Ζέτα Μακρή για το 50+1 στα σχολεία

Ούτε το πρωτόκολλο λειτουργίας που θέσπισε το ίδιο το υπουργείο Παιδείας δεν μπορεί να στηρίξει η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή η οποία όχι μόνο απέφυγε να απαντήσει εάν ένας γονιός πρέπει να στείλει το παιδί σχολείο σε τάξη που βρέθηκε κρούσμα αλλά «έσπασε» την κυβερνητική γραμμή αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν και πάλι τα σχολεία αν το ζητήσουν οι ειδικοί.

Οι φωνές των ειδικών που ζητούν πιο αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία για μεγαλύτερη ασφάλεια των παιδιών καθώς προειδοποιούν για εκτόξευση των κρουσμάτων με το άνοιγμά τους, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα λεγόμενα της κυβέρνησης η οποία διαβεβαιώνει πως τα σχολεία δεν πρόκειται να ξανακλείσουν. Μάλιστα, η υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως, με δηλώσεις της επέμεινε ότι «η φετινή χρονιά θα είναι ξεχωριστή και με πολλές καινοτομίες». Η υφυπουργός Υγείας ωστόσο στις σημερινές της δηλώσεις λοξοδρόμησε αφήνοντας ανοιχτό το «παράθυρο» να κλείσουν τα σχολεία σε περίπτωση που οι ειδικοί το κρίνουν αναγκαίο. Αυτό δηλαδή που ίσχυε μέχρι και σήμερα.

«Αν κάποια στιγμή οι ειδικοί αποφανθούν ότι υπάρχουν ειδικά επιδημιολογικά δεδομένα σε μία τάξη και πρέπει να διαφοροποιηθεί το 50%+1, προφανώς θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες» δήλωσε.

Στη συνέχεια όμως φρόντισε να ακολουθήσει την πεπατημένη της κυβέρνησης, αυτή της μετάθεσης των ευθυνών. Ερωτηθείσα τι πρέπει να κάνει ένας γονιός που θα ενημερωθεί πως στην τάξη του παιδιού του υπάρχουν δύο κρούσματα – το οποίο δεν θα κλείσει με την λογική του 50%+1, – αν δηλαδή θα πρέπει να το στείλει το παιδί στο σχολείο την επόμενη ημέρα, η κυρία Μακρή σήκωσε  τα χέρια ψηλά, αποφεύγοντας ευθέως να υποστηρίξει την συνέχιση της λειτουργίας του τμήματος όπως προβλέπει το πρωτόκολλο μεταθέτοντας την ευθύνη στους γονείς.

«Προφανώς εγώ δεν θα σας υποδείξω τι θα κάνετε», είπε χαρακτηριστικά, προκαλώντας απορίες για το ποιος είναι αρμόδιος τελικά να δώσει κατεύθυνση στους γονείς για το τι πρέπει να κάνουν. Όσον αφορά για το τι θα γίνει με το θέμα των απουσιών σε μια τέτοια περίπτωση η κυρία Μακρή ήταν ξεκάθαρη αυτή τη φορά λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ πως οι γονείς θα πρέπει να ρισκάρουν με τις απουσίες του παιδιού τους, εφόσον αποφασίσουν να μην το στείλουν σχολείο.

«Αν το παιδί δεν είναι κρούσμα, αν δεν έχει συνέπειες που επιτρέπουν την απουσία από το σχολείο, προφανώς θα παίρνει απουσίες» είπε η υφυπουργός.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter