Εκτός καθηκόντων ο Πρύτανης του ΔΠΘ – Διερευνάται εμπλοκή του σε σκάνδαλο με τη σίτιση των φοιτητών

Εκτός καθηκόντων ο Πρύτανης του ΔΠΘ – Διερευνάται εμπλοκή του σε σκάνδαλο με τη σίτιση των φοιτητών

Σε καθεστώς αποχής από την άσκηση των καθηκόντων του, μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης του Πειθαρχικού Συμβουλίου ΔΕΠ των ΑΕΙ, έθεσε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, τον πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Αθανάσιο Καραμπίνη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η απόφαση πάρθηκε αφού «δεν κρίθηκαν επαρκείς οι εξηγήσεις που περιλαμβάνονται στο υπόμνημα το οποίο ο Α. Καραμπίνης κατέθεσε εκπρόθεσμα» στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Επιπλέον, σύμφωνα με το υπουργείο, κρίθηκε ότι «τα αποδιδόμενα πειθαρχικά παραπτώματα -για τα οποία ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη- εμφανίζουν αυξημένη απαξία και επικινδυνότητα για την ομαλή λειτουργία της δημόσιας υπηρεσίας».

Η απόφαση «διαφυλάττει το κύρος και την ομαλή λειτουργία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης» αναφέρει το υπουργείο, προσθέτοντας ότι το συγκεκριμένο διοικητικό μέτρο «επιβάλλεται και από την ανάγκη διασφάλισης της απρόσκοπτης διερεύνησης των συνθηκών διάπραξης των πειθαρχικών παραπτωμάτων που αποδίδονται στον Πρύτανη».

Υπενθυμίζεται, ότι τον περασμένο Απρίλιο, είχε ασκηθεί πειθαρχική δίωξη εναντίον του κ. Καραμπίνη, μετά από σχετικό πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Η πειθαρχική δίωξη είχε ασκηθεί, γιατί ο κ. Καραμπίνης «με την ιδιότητα του αντιπρύτανη ΔΠΘ μέχρι 31/8/2010 και στη συνέχεια του πρύτανη από 1/9/2014 έως σήμερα, συμμετείχε στα αρμόδια όργανα του ΔΠΘ που έλαβαν τις αποφάσεις για την κατακύρωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού 447/2007 και τη σύναψη των συμβάσεων με τη διαδικασία διαπραγμάτευσης ή ασκώντας δικαίωμα προαίρεσης για την ανάθεση των υπηρεσιών σίτισης των φοιτητών του ΔΠΘ για τα χρονικά διαστήματα από 1-1-2008 έως 2-2-2009, από 2-2-2010 έως 1-2-2011, από 19-9-2014 έως 31-8-2015, στις πόλεις Κομοτηνή και Ξάνθη και από 7-9-2015 έως 9-11-2015, στις πόλεις Κομοτηνή, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα, χωρίς να δηλώσει κώλυμα, ως όφειλε, λόγω της συμμετοχής της συζύγου του και πρώην υπαλλήλου του ΔΠΘ ως συνιδρυτή σε εταιρεία στην οποία ήταν συνιδρυτής και ο καθηγητής Κωνσταντίνος Σιμόπουλος, ο οποίος ήταν μέτοχος στην ίδια εταιρεία με τον ανάδοχο των συμβάσεων σίτισης των φοιτητών του ΔΠΘ, κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου / του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (ν.2690/1999)». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter