Εκτός Μουντιάλ 2022 η εθνική με ήττα 1-0 από την Ισπανία

Εκτός Μουντιάλ 2022 η εθνική με ήττα 1-0 από την Ισπανία

Η Ισπανία  ήταν αξεπέραστο εμπόδιο για την εθνική μας ομάδα και το απέδειξε απόψε στο ΟΑΚΑ. Οι Ιβηρες νίκησαν δίκαια με 1-0 την Ελλάδα στην προτελευταία αγωνιστική του ομίλου των προκριματικών του Μουντιάλ 2022 κι έτσι η εθνική μας θα δει οριστικά το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ απο την τηλεόραση…
Ο Τζον Φαν’τ Σιπ είχε και πάλι εκπλήξεις στην ενδεκάδα λόγω της απουσίας Μπακασέτα (τραυματίας) και Χατζηδιάκου (τιμωρημένος) καθώς ξεκίνησε με στόπερ δίπλα στον Τζαβέλλα τους Τσιμίκα και Γούτα (πρώτο του ματς με το εθνόσημο).

Οπως αναμενόταν η Ισπανία ειχε την κατοχή της μπάλας, όμως η Ελλάδα ήταν εκείνη που απείλησε με γκολ του Μασούρα που ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ στο 21′. Ομως στο 25′ η Ισπανία κέρδισε πέναλτι σε ένα απρόσεκτο μαρκάρισμα του Γιαννούλη στον Μαρτίνεθ. Το πέναλτι μετέτρεψε σε γκολ ο Σαράμπια (0-1).
Στο 36′ ο Βλαχοδήμος έσωσε σε τετ α τετ με τον Μοράτα στην πρώτη ευκαιρία των φλύαρων φιλοξενούμενων στο ματς.

Στο β’ μέρος η Ελλάδα βγήκε πιο μπροστα στο γήπεδο αφού δεν είχε κάτι να χασει και να ψάχνει τη στιγμή της για την ισοφάριση. Ομως η Ισπανία κράτησε εύκολα μακριά τους όποιους κινδύνους και μαζί την κατοχή της μπάλας παρά την μαχητικότητα της ελληνικής ομάδας και πήρε δίκαια τη νίκη.
Ο Πολωνός Μαρτσίνιακ “κιτρίνισε” τους Σιώπη, Σαράμπια, Τσιμίκα, Γούτα, Καρβαχάλ, Τζαβέλλα.

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Ανδρούτσος, Γιαννούλης (67′ Λημνιός), Τσιμίκας, Τζαβέλλας, Γούτας, Σιώπης, Μπουχαλάκης (77′ Πέλκας), Μάνταλος, Παυλίδης (46′ Δουβίκας), Μασούρας (46′ Τζόλης).
ΙΣΠΑΝΙΑ: Σιμόν, Γκαγιά, Καρβαχάλ, Λαπόρτ, Μαρτίνεθ (89′ Αθπιλιθουέτα), Κόκε, Ρόντρι, Γκάβι (65′ Μπουσκέτς), Σαράμπια (57′ Ολμο), Ντε Τομάς (57′ Ροντρίγκο), Μοράτα (65′ Φορνάλς)

Στο άλλο ματς του ομίλου στο Μπατούμι, η Γεωργία έκανε τη μεγάλη έκπληξη και νίκησε 2-0 τη Σουηδία, βάζοντας φωτιά στη κορυφή του ομίλου. Σκόρερ και των δυο γκολ ο Κβίτσα Κβαρατσχέλια (61′, 78′).
Η βαθμολογία του ομίλου (7 αγώνες):
1.Ισπανία 16
2.Σουηδία 15
3.Ελλάδα 9
4.Γεωργία 7
5.Κόσοβο

Ο πρωτος προκρίνεται απευθείας στη τελική φάση, ο δεύτερος θα παίξει αγώνες μπαράζ (εντός-εκτός) με αντίπαλο ομάδα που τερμάτισε επίσης 2η στον όμιλο της.
Η Γεωργία ολοκλήρωσε τους 8 αγώνες στον όμιλο.
Η τελευταια αγωνιστική (14/11): Ελλάδα-Κόσοβο, Ισπανια-Σουηδία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter