Εκτός Ολυμπιάδας τα κορίτσια του πόλο

Εκτός Ολυμπιάδας τα κορίτσια του πόλο

Με δάκρυα ολοκληρώθηκε η προσπάθεια της Εθνικής γυναικών πόλο για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο κρίσιμος αγώνας με την Ολλανδία τελείωσε με ήττα 7-4 και η ελληνική ομάδα αποκλείστηκε, για τέταρτη σερί Ολυμπιάδα.

Τα κορίτσια μας προηγήθηκαν με 3-1 στο ξεκίνημα και 4-3 στο ημίχρονο, αλλά είχαν 0/11 στην παίκτρια παραπάνω και βρέθηκαν να χάνουν με 4-5 στα τέλη της γ’ περιόδου και με 4-7 πέντε λεπτά πριν το τέλος. Στο δεύτερο μισό του αγώνα, δεν πέτυχαν ούτε ένα γκολ.

Το σκορ ανά οχτάλεπτο: 2-1, 2-2, 0-2, 0-2.

Ο Τεό Λοράντος χρησιμοποίησε τις Διαμαντοπούλου, Τσουκαλά 1, Τριχά, Ελευθεριάδου 1, Μαργ. Πλευρίτου 1, Ξενάκη, Νίνου, Πάτρα, Κώτσια, Βασ. Πλευρίτου, Ελευθ. Πλευρίτου, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου.

Κάτοχος ασημένιου μεταλλίου από τους Αγώνες του 2004 στην Αθήνα, η Εθνική μας έχει να παίξει σε Ολυμπιακούς Αγώνες από το 2008, ενώ και στο Προολυμπιακό τουρνουά του 2016 αποκλείστηκε στα πέναλτι από την Κροατία. Επίσης είχε ηττηθεί από την Ολλανδία (όπου βοηθός προπονητή είναι ο Έλληνας Ευάγγελος Δουδέσης) στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2018.

Πριν το αποψινό παιχνίδι, η Ελλάδα είχε 4 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στην Τεργέστη. Οι αυριανοί αγώνες κατάταξης (μικρός και μεγάλος τελικός) είναι χωρίς αντίκρισμα, αφού τα δύο εισιτήρια για το Τόκιο δόθηκαν στους νικητές των αποψινών ημιτελικών.

Η ομάδα των Ανδρών θα διεκδικήσει πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες από το Προολυμπιακό τουρνουά, που θα διεξαχθεί στα μέσα Φεβρουαρίου στο Ρότερνταμ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter