Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων η ιταλική σημαία;

Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων η ιταλική σημαία;

Toν αποκλεισμό της επίσημης αντιπροσωπείας της Ιταλίας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο φέρεται να έχει αποφασίσει η ΔΟΕ.

Η είδηση αναφέρεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας La Repubblica, σύμφωνα με το οποίο οι κυβερνητικές παρεμβάσεις στην Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας (CONI) οδηγούν στον εξοστρακισμό της.

Εφ’ όσον συμβεί αυτό οι Ιταλοί αθλητές θα εμφανιστούν στο Τόκιο με λευκές εμφανίσεις και θα παρελάσουν υπό τη σημαία της ΔΟΕ. Το ίδιο θα συμβεί με τους Ρώσους, όχι μόνο στο Τόκιο αλλά και στους επόμενους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η ΔΟΕ επιμένει στο αυτοδιοίκητο του αθλητισμού και δεν διστάζει να προχωρήσει σε βαριές τιμωρίες.

«Η απόφαση δεν έχει οριστικοποιηθεί, αλλά η κατάσταση είναι πράγματι σοβαρή», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της CONI, Τζιανι Πετρούτσι. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η ΔΟΕ έστειλε δύο επιστολές στον Ιταλό πρωθυπουργό, οι οποίες έμειναν αναπάντητες.

Η επίμαχη μεταρρύθμιση έγινε προ διετίας. Φαίνεται ότι μόνο μία άμεση τροποποίηση της νομοθεσίας μπορεί να σώσει τους Ιταλούς από τον αποκλεισμό. To ρεπορτάζ της εφημερίδας ισχυρίζεται ότι η απόφαση της ΔΟΕ θα ανακοινωθεί την Τετάρτη.

Σημειώνεται ότι παρόμοιες προειδοποιητικές φωνές έχουν ακουστεί και στην Ελλάδα μετά τις πρωτοβουλίες Αυγενάκη για την αλλαγή της αθλητικής νομοθεσίας και τη θέσπιση κριτηρίων αμφίβολης συνταγματικότητας για τη διοίκηση των Ομοσπονδιών.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter