ΠΑΣΟΚ: Εκτός ψηφοδελτίου ο δικηγόρος Γιάννης Γλύκας μετά την οργισμένη αντίδραση της συζύγου Βαλυράκη

ΠΑΣΟΚ: Εκτός ψηφοδελτίου ο δικηγόρος Γιάννης Γλύκας μετά την οργισμένη αντίδραση της συζύγου Βαλυράκη

«Απέσυρε» η Χαριλάου Τρικούπη από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου την υποψηφιότητα του δικηγόρου Γιάννη Γλύκα, λόγω της νομικής  εμπλοκής του στην δικαστική υπόθεση της διαλεύκανσης των συνθηκών θανάτου του Σήφη Βαλυράκη. Η Επιτροπή Ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ σε συνεδρίασή της, τη Δευτέρα 19 Ιουνίου  αποφάσισε ότι «η υποψηφιότητα του Γιάννη Γλύκα θεωρείται μη ισχύουσα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Γλύκας  είχε ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο της Α΄Πειραιά για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Όπως είχε γράψει το documentonews.gr, «ο Νίκος Σπανάκος ο οποίος είχε κατέλθει στις εκλογές του Μαΐου  ως υποψήφιος βουλευτής στην Α΄Πειραιά, τώρα εντάχθηκε στο ψηφοδέλτιο της Β΄Πειραιά. Στη θέση του, στην  εκλογική περιφέρεια της Α΄Πειραιά έχει προστεθεί ο δικηγόρος Ιωάννης Γλύκας».

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από τη Χαριλάου Τρικούπη, την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023 ήρθε σε γνώση του ΠΑΣΟΚ η νομική σχέση του δικηγόρου Γιάννη Γλύκα στην υπόθεση του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Σήφη Βαλυράκη, ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός τον Ιανουάριο του 2021 στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας στην Εύβοια, με την υπόθεση να έχει λάβει το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Όπως επισημαίνεται  από τη Χαριλάου Τρικούπη, τα ψηφοδέλτια κατατέθηκαν στον Άρειο Πάγο τη Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023 και η Επιτροπή Ψηφοδελτίων δεν είχε πρότερη γνώση της εν λόγω νομικής εμπλοκής. Για τη νομική του σχέση στην υπόθεση Βαλυράκη, όπως σημειώνει το ΠΑΣΟΚ, έλαβε θέση ο ίδιος ο Γιάννης Γλύκας που δήλωσε δημόσια ότι η νομική του εμπλοκή έληξε πριν από ένα χρόνο και ήταν σύντομη.

Το ΠΑΣΟΚ εξηγεί ότι «άμεσα η Επιτροπή Ψηφοδελτίων όρισε για σήμερα Δευτέρα συνεδρίαση της και αποφάσισε ότι η υποψηφιότητα του κ. Γλύκα θεωρείται μη ισχύουσα». Και συμπληρώνει:  «Ο Σήφης Βαλυράκης υπήρξε ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ με σπουδαία πολιτική παρακαταθήκη, την οποία τιμούμε απεριόριστα».

Σε δημόσια δήλωσή του ο δικηγόρος Γιάννης Γλύκας  τονίζει ότι δεν έχει καμιά σχέση σήμερα με τον χειρισμό της υπόθεσης του αείμνηστου Σήφη Βαλυράκη και ότι η εμπλοκή του ήταν μικρής διάρκειας και διεκόπη ένα έτος πριν, ενώ αναφέρεται σε εργαλειοποίηση της υποψηφιότητάς του για να πληγεί ηθικά το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Γλύκα:

Με την παρούσα δήλωση μου επιθυμώ να ξεκαθαρίσω τα κάτωθι:

– Ουδεμία σχέση έχω σήμερα με τον χειρισμό της υπόθεσης του αείμνηστου Σήφη Βαλυράκη. Άλλωστε η εμπλοκή μου ήταν μικρής διάρκειας και διεκόπη ένα έτος πριν.

– Η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο της Α’ Πειραιώς του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής έγινε ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου προκειμένου να συνδράμω την προσπάθεια του κόμματος μου και μόνο, καθώς όπως καθίσταται σαφές είμαι σε καταφανώς μη εκλόγιμη θέση.

Αποφάσισα να αποδεχθώ την τιμητική πρόταση με μοναδικό σκοπό να προσφέρω.

– Οι δημόσιες εντυπώσεις που αναπαράγονται σε δημοσιεύματα, είναι ανακριβείς και στοχεύουν στην εργαλειοποίηση της υποψηφιότητάς μου για να πληγεί ηθικά το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Οργισμένη ήταν η αντίδραση της συζύγου του εκλιπόντος, της Μίνας Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη η οποία κατηγορεί τον ίδιο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη για την επιλογή του να συμπεριλάβει τιμητικά στο ψηφοδέλτιο του κόμματός του, στην Α’ Εκλογική περιφέρεια του Πειραιά, για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, τον δικηγόρο Ιωάννη Γλύκα. Οπως σημειώνει η Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη ο δικηγόρος Γιάννης Γλύκας «διετέλεσε δικηγόρος υπεράσπισης των φερόμενων δολοφόνων του Σήφη Βαλυράκη για μικρό διάστημα, με μοναδικό σκοπό την αποφυλάκισή τους σε χρόνο ρεκόρ. Παράλληλα είναι υπερασπιστής κατηγορουμένων στη γνωστή δίκη της «Χρυσής Αυγής», τόσο πρωτόδικα όσο και σήμερα σε δεύτερο βαθμό».

Η δήλωση της Μίνας Βαλυράκη είναι η εξής:

«H 24η Ιανουαρίου 2021, είναι μια μέρα που άλλαξε και θα αλλάξει πολλά περισσότερα στην χώρα μας και στο πολιτικό σκηνικό.

Ο Σήφης Βαλυράκης αντιστάθηκε κατά της Χούντας των συνταγματαρχών, βασανίστηκε και πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας.

Ιδρυτικό στέλεχος από την αρχή, με τον αείμνηστο ηγέτη του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου, ως ένας από τους πλέον έμπιστους και στενούς συνεργάτες του έως τις τελευταίες του στιγμές.

Το όνομά του έχει το βάρος και τη δύναμη ακόμη και μετά τη δολοφονία του να διαμορφώνει καταστάσεις, να παραδειγματίζει και να προσφέρει.

Ο σημερινός Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, αποδεικνύει ότι έχει περιορισμένες γνώσεις γύρω από την προσφορά του ΣΗΦΗ στην χώρα και το ΠΑΣΟΚ, αποδεικνύοντάς το περίτρανα με την κίνηση να συμπεριλάβει τιμητικά στο ψηφοδέλτιο του κόμματός του, στην Α’ Εκλογική περιφέρεια του Πειραιά, για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, τον δικηγόρο Ιωάννη Γλύκα.

Η απόφαση αυτή δεν συμβαδίζει με τις αρχές και την ιστορία του ΠΑΣΟΚ και δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για την επιλογή αυτή.

Ο Ιωάννης Γλύκας διετέλεσε δικηγόρος υπεράσπισης των φερόμενων δολοφόνων του Σήφη Βαλυράκη για μικρό διάστημα, με μοναδικό σκοπό την αποφυλάκισή τους σε χρόνο ρεκόρ.

Παράλληλα είναι υπερασπιστής κατηγορουμένων στη γνωστή δίκη της «Χρυσής Αυγής», τόσο πρωτόδικα όσο και σήμερα σε δεύτερο βαθμό.
Εμείς δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε στον δικηγόρο να ασκεί τα καθήκοντά του ακόμα και σε τέτοιες υποθέσεις, αν πρόκειται αυτό να γίνεται για βιοποριστικούς λόγους.

ΟΜΩΣ:
Ο Νίκος Ανδρουλάκης ΔΕΝ δικαιούνται να αγνοεί την ιστορία και την αξία των ιδρυτικών στελεχών του κόμματος που ηγείται και να «τιμά» με την συμμετοχή στους καταλόγους των υποψηφίων, τον συγκεκριμένο.

Έθεσα υπόψη του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τα δεδομένα, την 15 Ιουνίου 2023, με επιστολή μου, αλλά όχι μόνο δεν δέχτηκα καμία εξήγηση για την πράξη του, αλλά και προσπάθησε μέσω τρίτων να υποβαθμίσει τελείως το γεγονός.

Το ίδιο συνέβη και από τα σημερινά στελέχη του κόμματος και για τους λόγους αυτούς:

Δηλώνω ότι δεν υπάρχει χαρακτηρισμός για την πράξη του, λυπάμαι για την μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ, που με αμέτρητους αγώνες άλλαξε, με ηγέτη τον Ανδρέα Παπανδρέου, την χώρα και της έδωσε το κύρος που και σήμερα έχει.

H οικογένειά μου θα συνεχίσει τον αγώνα της για την αποκάλυψη της αλήθειας, απέναντι σε όλες τις δυνάμεις που υποκινούνται από τον «Ηθικό Αυτουργό».

Μίνα Παπαθεοδώρου – Βαλυράκη

Αθήνα, 18 Ιουνίου 2023»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter