Εκτός «Ρολάν Γκαρός» η Σαράποβα λόγω ντόπινγκ

Εκτός «Ρολάν Γκαρός» η Σαράποβα λόγω ντόπινγκ

Στη_x000D_
Στουτγκάρδη, τον επόμενο μήνα, θα κάνει την επανεμφάνισή της σε διεθνείς αγώνες_x000D_
η Μαρία Σαράποβα, αφού θα έχει εκτίσει το 15μηνο αποκλεισμό της για χρήση_x000D_
απαγορευμένων ουσιών. 

Η Ρωσίδα τενίστρια, που διαμένει μόνιμα στη Φλόριντα των ΗΠΑ, είχε τιμωρηθεί αρχικά με διετή αποκλεισμό για χρήση της ουσίας μελδόνιο, μετά από έλεγχο που υποβλήθηκε πέρυσι στο αυστραλιανό όπεν.

Η διάσημη Ρωσίδα πρωταθλήτρια ήθελε να πάρει άδεια συμμετοχής και για το φημισμένο γαλλικό τουρνοουά Ρολάν Γκαρός, αλλά οι Γάλλοι αποφάσισαν να μην της χορηγήσουν κάρτα ελεύθερης συμμετοχής. Η «Μάσα» έχει εξασφαλίσει «wild card» για να συμμετάσχει στα τουρνουά της Ρώμης, της Μαδρίτης και της Στουτγκάρδης. Ωστόσο, δεν πρόκειται να συμβεί το ίδιο με τη συμμετοχή της στο γαλλικό τουρνουά, αφού οι διοργανωτές ακολουθούν άλλη πολιτική.

Μάλιστα, ο νέος πρόεδρος της γαλλικής ομοσπονδίας τένις, Μπερνάρ Γκουντιτσέλι, ήταν ξεκάθαρος για το θέμα, αφού σε δηλώσεις του στην αθλητική εφημερίδα της Γαλλίας, «Equipe», τόνισε ότι δεν γίνεται να έχουν επενδυθεί τόσα λεφτά για την καταπολέμηση του ντόπινγκ και μετά να δίνεις ελευθέρας σε μια αθλήτρια, που είχε τιμωρηθεί για υπόθεση απαγορευμένων ουσιών.

«Δεν γίνεται να επενδύουμε 1.5 εκατομμύριο ευρώ στη μάχη κατά του ντόπινγκ και μετά να καλούμε μια παίκτρια που έχει τιμωρηθεί για χρήση απαγορευμένης ουσίας», τόνισε σχετικά ο Γκουντιτσέλι. Η 29χρονη Ρωσίδα τιμωρήθηκε με 15 μήνες αποκλεισμού για χρήση της απαγορευμένης ουσίας meldonium, μετά από το Australian Open του 2016.

Θα επιστρέψει στη δράση την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου, καθώς έχει ανακοινώσει τη συμμετοχή της στο «Porsche Tennis Grand Prix» της Στουτγκάρδης. Δύο εβδομάδες μετά (8-14 Μαΐου), θα αγωνιστεί στη Μαδρίτη, ένα τουρνουά που τα έπαθλα του αγγίζουν τα 6 εκατ ευρώ!

Η Σαράποβα, πρώην Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη, παραδέχθηκε ότι έκανε χρήση μελδονίου επί σειρά ετών, αλλά είπε πως αγνοούσε ότι η χρήση του είχε απαγορευτεί από τις αρχές του 2016. Μετά από έφεση που κατέθεσε, η ποινή της μειώθηκε στη συνέχεια σε 15 μήνες. Η Σαράποβα θα επιστρέψει έγκαιρα στην ενεργό δράση, με στόχο να διεκδικήσει αμέσως μετά, μέσω αγώνων τελικά, το δεύτερο μεγάλο Γκραν σλαμ της χρονιάς στο Ρολάν Γκαρός. Το φημισμένο γαλλικό τουρνουά θα αρχίσει στις 22 Μαϊου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter