Εκτός τόπου και χρόνου

Εκτός τόπου και χρόνου

Και προτού περάσουν μερικές ημέρες από τις υπεραισιόδοξες προβλέψεις του πρωθυπουργού για την οικονομία τα άκρως φιλικά προς την κυβέρνησή του μελετητικά τμήματα των ελληνικών τραπεζών κόβουν σύριζα τα «φτερά» όσων κάνουν λόγο για καλύτερες ημέρες σε μικρό χρονικό διάστημα.

Μόλις μία ημέρα μετά την καταστροφική αντιμετώπιση της φονικής κακοκαιρίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη η Eurobank στο εβδομαδιαίο δελτίο της για την ελληνική οικονομία κάνει λόγο για τη μεγάλη αβεβαιότητα που χαρακτηρίζει τις εκτιμήσεις για την πορεία της.

Και τη συνδέει αυτήν τη διάχυτη αβεβαιότητα, την οποία μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αισθάνεται, με την ουσιαστικά απόλυτη εξάρτηση της χώρας από τον τουρισμό σε συνάρτηση με την πορεία της πανδημίας, η οποία μόνο προς το καλύτερο δεν πηγαίνει. 

Οι διακυμάνσεις της πανδημίας επηρεάζουν έντονα την ελληνική οικονομία και οι επιπτώσεις σ’ αυτήν πολλαπλασιάζονται εκθετικά από τα πειράματα που κάνουν οι «άριστοι» του Κυριάκου μη έχοντας κανένα σχέδιο, πηγαίνοντας καθημερινά βλέποντας και κάνοντας. 

Τα νούμερα είναι ενδεικτικά της έλλειψης οποιουδήποτε σοβαρού σχεδίου από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών. Ξεκινήσαμε τη χρονιά με αρχικό σενάριο ανάκαμψης το 7,9% και ενώ διανύουμε τον δεύτερο μόλις μήνα του έτους η εκτίμηση έχει πέσει στο 3,5% και πλέον πολλοί τη βλέπουν οριακά στο μηδέν. 

Οσο για το 2022, αν όλα πάνε όσο καλύτερα γίνεται στόχος είναι το 5% ανάκαμψη.

Και μόνο από τα παραπάνω καταλαβαίνει κανείς πόσο εκτός τόπου και χρόνου βρίσκεται ο Κυρ. Μητσοτάκης ο οποίος τάζει καλύτερες ημέρες στους πολίτες και τις πλασάρει μέσω των καλολαδωμένων μέσων ενημέρωσης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter