Από την ΔΟΕ

Εκτός χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων η Ρωσία

Ούτε στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιόνγκτσανγκ, στη Νότια Κορέα θα κυματίσει η ρωσική σημαία και φυσικά δεν θα ακουστεί ενώ ο εθνικός ύμνος της χώρας. Και αυτό γιατί η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) απέκλεισε την αντίστοιχη ρωσική για το θέμα του ντόπινγκ.

Η ΔΟΕ απέκλεισε τη Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή και όλοι οι αθλητές της χώρας θα είναι υποχρεωμένοι να αγωνιστούν υπό την Ολυμπιακή σημαία, στην Πιόνγκτσανγκ.

Οι «αθάνατοι» κατέληξαν σε αυτή την απόφαση έχοντας εξετάσει τα αποτελέσματα της έρευνας που διήρκεσε 16 μήνες, για το ρωσικό ντόπινγκ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες του 2014, που είχαν διεξαχθεί στο θέρετρο του Σότσι. Η Ρωσία μπορεί να προσφύγει κατά του αποκλεισμού της στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS).

Οι ανεξάρτητοι Ρώσοι αθλητές θα προσκληθούν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες με αυστηρά κριτήρια. Θα φορούν εμφάνιση με ουδέτερη ονομασία και σε περίπτωση που ανέβουν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, η απονομή θα γίνει με τον Ολυμπιακό ύμνο.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.